Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Bezlepkové cukroví? Ano, existuje. Dnes už běžně seženete různé druhy bezlepkové mouky, ze které můžete připravit chutné dezerty. A výsledek stojí za to!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 2 lžíce marmelády
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ks vanilkového pudinkového prášku
  • 2 ks vejce
  • 200 g rostlinného tuku
  • 200 g cukru moučka
Článek

Postup

01.

Z uvedených ingrediencí vypracujte těsto. To potom vyválejte na podložce nebo na mikrotenových sáčcích na asi 3 mm tenký plát a vykrajujte vždy dva stejné tvary, které k sobě budete později slepovat. Stejně jako u lineckého, i tady vždy udělejte do jednoho z nich otvor, kterým bude „koukat“ marmeláda.

02.

Pečte na 160 stupňů asi 10–15 minut. Pozor! Po vyndání z trouby nechte cukroví zcela zchladnout a manipulujte s ním hodně opatrně. Je totiž velmi křehké a teplé se moc rádo rozpadá! Po vychladnutí k sobě slepujte stejné tvary a dejte tak na 2 dny uležet do spíže.

Další tipy

Kromě klasické ovesné bezlepkové mouky můžete použít například: mandlovou, kokosovou, pohankovou, mouku z lískových ořechů nebo čirokovou.

Reklama

Související témata:

Načítám