Hlavní obsah

Milování? Dítě nás vždy vyruší!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krásnou noc vám může přerušit potomekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Roztouženě přivíráte oči a vychutnáváte si jemný dotyk partnerových úst na svém krku. Touha s vámi cloumá a vy doufáte, že až konečně ucítíte ruku nebo jazyk ve svém klíně, prožijete bouřlivé vyvrcholení. Jenže ouvej. Doma je někdo, kdo vám to evidentně nepřeje!

Článek

Nádherná událost - narodilo se vám miminko. Radost možná vystřídají obavy, do jaké míry to zacloumá s vaším sexuálním životem. Hormonální změny se postarají o únavu a bůhvíco ještě. Kdo by v tom kolotoči myslel na něžnosti? To musí přijít samo - bez nucení. Když se však podaří navázat na předchozí sexuální život, nemusí to znamenat konec všech trápení. Chvilky, které jsou určeny pouze pro vás dva, děťátko pochopitelně nerespektuje - jak by taky mohlo, že? Na druhou stranu: Aspoň se společnost o silvestrovských nocích má nad čím zasmát... „Maruška nás sledovala klíčovou dírkou, Karle!" Jak si tedy počínat, pokud máte doma nějaký ten malý poklad?

Batolata - chyťte to v začátku

Špunty je třeba naučit pravidelnému režimu. Po tom, co s ním svedete mírný souboj při koupeli, ho můžete zkusit uspat nějakou pohádkou. Pak vypněte všechno, co by ho mohlo rušit. Jestli pokojík obývá se svým sourozencem, mladší dítě ukládejte ke spánku dřív, než obvykle chodí do hajan to starší. Při odchodu zdůrazněte, že se uvidíte ráno. Vyhněte se podávání sladkostí nebo pití, když se v noci probudí, pouze ho uložte zpátky do postýlky. Po nějakém čase by si dítě mělo na režim zvyknout, čímž vám umožní trávit večery jinak než přebíháním z jednoho konce bytu na druhý.

Pokud vám to možnosti (potažmo babičky či jiné osoby ochotné pohlídat) dovolí, jednou za sedm, deset dní vytáhněte paty z domova a vyrazte s partnerem na procházku nebo večeři. Protějšek si nebude připadat tak odstrčený. Budete-li se chtít milovat, bez ostychu otočte klíčem ve dveřích, ať si vaše ratolest začne zvykat na to, že nemůže mít a dostat všechno hned, jakmile vtrhne do ložnice. I vám to pomůže uvolnit se.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Naučte dítě pravidelnému režimuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Školáci - zaměstnejte je

Děti školou povinné mají často hodně aktivit, což vám může přihrávat do karet, pokud si zrovna nehrajete na taxikáře a nevozíte je po kroužcích. Výhodou je, že pokud si z maminky nějakého jejich spolužáka uděláte kamarádku, můžete si navzájem vypomoci. Jednou zůstanou děti přes noc u vás, podruhé u ní. Jen tak pod čarou: Nemusíte na to hned s partnerem hupsnout, když máte volné pole. Což se v klidu podívat na dobrý film, popít chutné vínko, připravit si ráno snídani do postele? Bez možnosti vyrušení se o mnoho lépe plánuje! Psychologové doporučují, abyste se s partnerem k sobě hezky chovali i před dětmi, aby pochopily, že máma a táta jsou nejen rodiče, ale i partneři.

Puberťáci - mají uši všude

Mít doma dítě v pubertě znamená být pořád ve střehu. Stud, že vás zaslechne z vedlejšího pokoje, je přirozený. Obzvlášť když sám adolescent dává najevo, že si absolutně neumí představit, že „máti a focko" mají nějaký sexuální život. Mnoho párů se tedy raději podřídí harmonogramu svého polodospělého potomka, a když za ním zaklapnou dveře, odhodí zástěru, noviny, všeho nechají a jdou na to. Sice nevíte, kdy „to" zase půjde, ale o to více to přece může být vzrušující! Jak byste pak mohli svému potomstvu radit o zdravém intimním životě, když by vám chyběl přehled? Tak vidíte...

Máte nějakou kuriózní příhodu, kdy vás vyrušilo dítě v tom nejlepším? Pobavte nás! Na vaše příběhy čekáme na adrese info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám