Hlavní obsah

Mít, či nemít milence ve skříni? 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vibrátor. Má stálé místo v mnoha ložnicích. Zpestřuje vztah, stará se o nové rozměry prožitků, vybití energie, když partner není doma nebo když není vůbec... Kolik jich máte doma vy? Dva? Tři? A víte, odkud se vlastně vibrátor vzal?

Článek

Můžeme se pouze dohadovat, z jakého roku pramení první zmínky o předmětu napodobujícím mužské přirození - takzvaném dildu. Již z dob pravěku se nalezly dilda ze surovin, které dovolovaly přesné opracování do požadovaného tvaru. Z kreseb starých Řeků je zase patrné, že několik stovek let před naším letopočtem se uctíval jakýsi předmět ve tvaru mužských genitálií, jenž si ženy zaváděly do hlubin svých vagin a do pusy. Umělý penis znamenal moc a byl tudíž posvátný. Později z něj vývoj a doba udělaly symbol sexu a erotiky. A už jím zůstal.

Léčba orgasmem

V 18. století se začalo hodně přemýšlet, jak dildu dodat trochu života, takže byla vynalezena nejrůznější monstra na parní pohon a dokonce i větrnou energii, což zcela jistě slibovalo nebývalé zážitky mnohdy negativního charakteru. Koho by bavilo čekat třeba několik hodin na vítr? Průlom znamenal přístroj poháněný bateriemi. A to už se hovoří o vibrátoru. Jakmile se doktoři doslechli o tak významném objevu, snažili se z něj vytěžit co nejvíce a začali vibrátor považovat za svoji lékařskou pomůcku. Ženy docházely na pravidelné terapie a lékaři je přiváděli k orgasmům pomocí svého zdokonaleného zázraku. Věřilo se, že jen tak se dá vyléčit spousta neduhů včetně hysterie, jíž údajně třetina ženské populace trpěla. Zlaté časy ale doktorům skončily v momentě, kdy vibrátor proklouzl mezi obecný lid, který si s ním pochopitelně naložil po svém.

Foto: sexshop.cz

Váš moderní přítelFoto: sexshop.cz

Vibrátor prodává

A dnes? Vibrátor má skoro každý! A ne jeden... Podléhá trendům, výrobci se snaží vycházet vstříc požadavkům svých náročnějších zákazníků, kteří očekávají stále lepší a vynalézavější funkce. Heslo zní: Vibrátor prodává! Hračka není určena jen a pouze pro (osamělé) dámy nebo homosexuály, ale i pro páry, které s ním koření svůj vztah. Druhů a modelů vibrátorů je na dnešním trhu nepřeberně. Podle svého uvážení, funkcí a ceny si nelze nevybrat ten správný model určený právě pro vás. Jestliže patříte k těm odvážnějším a nestydíte se zavítat do sex-shopu, prodavačka vám jistě poradí, jaký model a typ je právě mezi ženami populární. A není nadto si hned na místě svého nového miláčka osahat, což vám e-shopy na internetu pochopitelně neumožní. Na druhou stranu zase zaručují větší diskrétnost díky neoznačeným a nenápadným balíčkům doručeným až na práh vašich dveří. A zároveň po zaregistrování nebo uskutečnění sebemenšího nákupu na adresu bydliště vás propagačními letáky informují o novinkách a akcích.

Jak na to

Vraťme se ale k tomu podstatnému. Těm, které ještě neví, jak by se vibrátor měl používat, se budou hodit následující rady. Žádný zaručený a správný návod neexistuje, dělejte to, co vám přináší potěšení a příjemné pocity, o nic jiného nejde. Hračku nejdřív otestujte o samotě, abyste si mohla v klidu zanalyzovat své pocity, teprve pak přizvěte ke společným hrátkám i partnera. Musíte se nejdříve sžít s umělým miláčkem a naučit se ho ovládat. Prvotní pocity mohou být spjaty s nervozitou, neznámem a hledáním té správné rychlosti, proto buďte trpělivá. Pro jistotu si připravte lubrikační gel a zvlhčete jím povrch vibrátoru. Lubrikant by měl být založen nejlépe na bázi vody, aby vibrátor nikterak nepoškodil, pozor na silikonové lubrikanty, které se nesnášejí se silikonovými hračkami! Lehněte si do polohy, která je vám příjemná, a začněte si s ním přejíždět po bradavkách, bříšku a nakonec po roztaženém klíně.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nechejte se unášet fantazií a...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Drážděte se v okolí klitorisu a později přímo na něm. Zapněte si vibrace. Zanedlouho poznáte, zda je potřeba zvýšit nebo snížit rychlost a jaká vám vyhovuje - s narůstajícím vzrušením se obvykle rychlost přidává, ale není to pravidlo. O tom, zda si vibrátor zavedete dovnitř do pochvy, rozhodujete jen vy sama. Neználkové jsou toho názoru, že ženě přináší největší prožitky, když si vibrátor zavádí do vaginy, ale tak tomu vůbec není. Ankety ukázaly, že většina žen si ho do pochvy zavede jen zřídka a na chvilku, orgasmus raději prožijí drážděním klitorisu, a mnohdy je tento způsob pro ně jediným, jak vyvrcholení dosáhnout. Vůbec tedy neplatí, že čím větší klasický vibrátor je, tím lépe. Ne vždy hrají rozměry důležitou úlohu. Někdy ale nezaškodí vyzkoušet něco nového, a právě proto se objevily vibrátory, které se rozměrově přizpůsobí požadavkům majitelky, dají se totiž napumpovat. Pořizovací cena je kolem 800 korun.

Foto: sexshop.cz

Dráždič G-boduFoto: sexshop.cz

Dráždidla bodu G

Jinou kategorií jsou vibrátory stimulující bod G. Sám o sobě se tento bod těžko hledá, ale hračky k tomu určené jsou anatomicky vytvořené tak, aby ho skutečně objevily a náležitě poškádlily. Vzhledově může tento typ vibrátoru někomu připomínat podkovu díky svému prodlouženému a ohebnému tělíčku, ale druhů je samozřejmě více. O tom, kde G-bod máte, se můžete nejprve přesvědčit svými prsty. Jakmile ho najdete, poznáte to. Vibrátor nasměrujte na ono místo a pak už jen zkoušejte, jaká rychlost vibrací je pro vás ta správná. Když vlastníte pomocníka i s výčnělkem pro dráždění klitorisu, svůj prožitek můžete znásobit. Omezovat se pochopitelně nemusíte pouze na jednoho umělého pomocníka, v ruce můžete držet i vibrační vajíčko nebo nějakou další erotickou pomůcku připravenou vás uspokojit. Šikovné jsou i takové vibrátory, které se díky přísavnému pohárku uvelebí na vybrané hladké místo, byť to jsou kachlíčky v koupelně nebo kuchyňská linka, a vy volné ruce využíváte jinak než k neustálému držení pomůcky.

Kouzelná pohovka

Když už znáte, jak tělo na vibrátor reaguje, co a jak máte dělat, nebraňte se nákupu takového vibrátoru, k dostání je i tzv. louisianská lenoška. Jedná se o pohovku, jejíž součástí je odnímatelná poduška s vibrátorem na dálkové ovládání a řemínky na zápěstí a kotníky pro náročnější, kteří chtějí vyzkoušet kouzlo přivazování. V různých polohách můžete testovat, co všechno vibrátor umí, odnímatelnou podušku s dildem oceníte při polohách vsedě nebo dřepu. Pro uvedení do provozu je potřeba dohromady deset baterií (včetně vibrátoru). Všestranné využití pohovky i v partnerském milování ji činí oblíbenou, i když u nás v tuzemsku se zatím do podvědomí příliš nedostala. Není to ale krásné? Před pár sty lety si mohly ženy o něčem takovém nechat leda zdát, což ovšem zčásti platí i pro vás, pokud neobětujete v zájmu zkvalitnění svého sexuálního života zhruba 5000 korun za pořízení. Představte si ale ty horké chvilky u vás doma!

Jaké další vibrační skvosty byste si měla pořídit do své domácí erotické sbírky? Vaginální, orální nebo snad multifunkční? Více o tom, jak si vybrat milence do kabelky čtěte v druhém díle našeho seriálu o erotických pomůckách.

Načítám