Hlavní obsah

Móda: Podlehněte černo-bílým kombinacím!

Foto: Mia Mirrelli

Černobílá kombinace v dámské módě s sebou nese často prvky pánského styluFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základem každého šatníku jsou většinou černá a bílá barva. Že je to nesmrtelná klasika a že těmito kombinacemi nic nezkazíte? To určitě víte. Jestli si ale myslíte, že jsou to barvy nudné a bez nápadu, tak s tím my rozhodně nesouhlasíme! Podívejte se, jak si s nimi poradila naše stylistka Veronika Králová.

Článek

„Černobílé kombinace jsou perfektní pro každou příležitost a promítají se i v letošních podzimních trendech, které jsem se snažila ukázat na čtenářce Janě,“ říká Veronika Králová úvodem. A stylistka Michaela Stabrynová ji doplňuje: „V případě černé a bílé se nemusí jednat pouze o jednobarevné bloky, ale také o černobílé vzory. Letos vedou puntíky a vzory grafické, včetně takzvané kohoutí stopy neboli pepita. Stále zůstávají oblíbené i proužky.“ Další trendy podzimu si prohlédněte zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1399 Kč, Lindex 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 549 Kč, Ann Christine 1500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, New Yorker 419 KčFoto: archiv firem

V černobílé kombinaci pak můžete směle vyrazit do práce i na společenskou událost. Klasickou bílou košili v černém kostýmu zkuste ale oživit třeba výrazným náhrdelníkem nebo mašlí ležérně uvázanou pod krkem. Při slavnostnějších příležitostech zase sáhněte spíše po vzdušné průsvitné halence s fižím, které je letošním velkým hitem. Více se o trendy halenkách dočtete v tomto článku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1399 Kč, Tally Weijl 549 KčFoto: archiv firem

A kde hledala inspiraci Veronika? „Když se řekne černobílá kombinace, mám jasno. Hned jsem věděla, že mezi modely pro čtenářku vyberu oblek v pánském stylu s motýlkem, stejně i puntíkaté šaty doplněné plstěným kloboukem a trenčkotem jako ze 70. let. Ta se totiž nyní v módním světě opět vrací na výsluní,“ vysvětluje stylistka, jejíž další dva modely se nesou v duchu rockového a naopak elegantního stylu.

Černobílá 4x jinak

První model vybrala stylistka podle aktuálních trendů a doporučuje ho na více příležitostí. „Šaty si můžete vzít kamkoli, do práce, na nákupy i na večeři. Záleží, jakými botami a doplňky je doladíte,“ upozorňuje Veronika na variabilnost outfitu. Když zvolíte balerínky a barevnou kabelku, vytvoříte model na denní nošení. S podpatky a elegantním psaníčkem můžete pro změnu vyrazit večer třeba do divadla. Záleží na vaší fantazii.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Zara, 999 Kč), klobouk (F&F, 420 Kč), boty (F&F, 700 Kč), kabát (stylistky vlastní)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Puntíky jsou typický příklad retro styluFoto: Mia Mirrelli

Outfit, který se nejvíce líbil i čtenářce Janě, klade důraz na ženskost a podtrhuje dámskou siluetu. Opět v něm můžete vyrazit kamkoli. „Tato variace je velmi elegantní, ale zároveň sexy. Úzké kalhoty na tělo se hodí spíše pro mladší slečny, pro starší dámy doporučuji raději širší nohavice,“ radí stylistka. „To sako je úžasné, hned bych si tuto kombinaci klidně vzala do práce,“ rozplývala se Jana, která prvním modelem nebyla příliš nadšená.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: tílko (Vero Moda, 299 Kč), sako (Zara, 2799 Kč), kalhoty (Topshop, 1265 Kč), boty (CCC, 699 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Černobílé se nemusíte vyhýbat ani při každodenním nošeníFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Líbí se vám boty, které vybrala stylistka?Foto: Mia Mirrelli

Pokud se vám líbí rockerský styl, tak tenhle look je to pravé. Rozdrbané džíny, jednoduché triko a kožená bundička. K tomu už jen rebelský účes a výraznější líčení včetně provokativní rtěnky a můžete vyrazit klidně i na sraz motorkářů. Hodí se spíše pro mladší „kočky“, ale pokud máte dost odvahy i ve vyšším věku, tak proti gustu… znáte to.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: tričko (Mango, 599 Kč), kalhoty (Mango, 999 Kč), bunda (Topshop, 1925 Kč), psaníčko (Mango, 1199 Kč), boty (Topshop, 2325 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Luxusní doplňky udělají z outfitu šik záležitostFoto: Mia Mirrelli

Dandy styl je tuto sezonu velmi trendy, a tak se není co divit, že se v ženských šatnících objevují i pánské prvky. „Oblek s motýlkem pozvednou výrazné boty nebo kabelka,“ doporučuje Veronika. Pokud si však netroufáte na oblek a chtěly byste vyzkoušet nějaký pánský prvek, začněte polobotkami.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sako (Zara, 2499 Kč), košile (Mango, 799 Kč), kalhoty (Mango, 799 Kč), motýlek (Tie Rack, 469 Kč), psaníčko (Mango, 1499 Kč), boty (Mango, 2899 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Děvčata si při zkoušení a focení užila spoustu legraceFoto: Mia Mirrelli

Zaujala vás černobílá variace? Pokud ano, napište nám, jaký model preferujete vy, a pokud ne, možná vás inspiruje hnědo-bílé mámení.

Vizáž: Denisa Talavašková (SURFACE profesionální škola líčení)

Styling: Veronika Králová

Děkujeme obchodu s italským designovým nábytkem JESPEN za poskytnutí prostor k focení.

Reklama

Související témata:

Načítám