Hlavní obsah

Móda ve zralém věku: Které trendy sluší i po šedesátce?

Foto: Jakub Jurdič

Podzimní trendy si na vlastní kůži vyzkoušela šedesátiletá HelenaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ignorujete články o sezonních trendech s odůvodněním, že se k vašemu vyššímu věku nehodí? Se čtenářkou Helenou vám dokážeme, že se mýlíte. S módou si můžete pohrávat bez ohledu na datum narození.

Článek

Naší dnešní modelce z řad vás, čtenářek, je čerstvých šedesát let a to, že vypadá skvěle, není třeba nijak zdůrazňovat. Právě na Heleně vám budeme demonstrovat, co všechno si můžete z nových podzimních trendů obléknout. Že nejste ve stejné věkové kategorii? Nevadí! Sestavy, které pro vás vytvořila stylistka Irena Vokrojová, můžete nosit i tak.

Denim ve stylovém podání

Vzdávat se úzkých džínů jen proto, že je vám … (doplňte)? To rozhodně není nutné. Ve zralém věku byste je ovšem měly vybírat obzvláště pečlivě. Díry na kolenou, silné šisování nebo volný sed vám na ženskosti nepřidají. Tenisky vyměňte za polobotky a přes ramena přehoďte kabátek. Sestavu doporučujeme osvěžit alespoň jedním výrazným doplňkem. Co třeba nápadný náhrdelník?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Promod, 799 Kč), triko (Marks & Spencer, 449 Kč), kabátek (Marks & Spencer, 3499 Kč), kožené boty (Högl, 3799 Kč), náhrdelník (Topshop, 499 Kč), kožené psaníčko (H&M, 1299 Kč), náramky (Dyrberg/Kern, 4699 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Máte slabost pro náhrdelníky? Pořiďte si některý (nebo některé) z této trojiceFoto: archiv firem

Zapojte nové prvky

Sledovat trendy se vyplatí bez ohledu na datum vašeho narození. S módní vestou například vytvoříte bezpočet nových kombinací. Obléknout pod ni můžete jen košili nebo až se ochladí, pěkně teplý rolák. Pokud máte stejně jako naše čtenářka Helena štíhlé nohy, klidně vyzkoušejte i upnuté koženkové kalhoty. S volnějším vrškem vypadají výborně!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Promod, 799 Kč), koženkové kalhoty (Marks & Spencer, 1899 Kč), vesta (Topshop, 1999 Kč), kožené polobotky (Marks & Spencer, 2099 Kč), kožená kabelka (Marks & Spencer, 2999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Jsou pohodlné a vypadají skvěle! Který pár polobotek se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Nebojte se kůže

Ani tomuto materiálu se nemusíte vyhýbat. Pokud je na vás černá varianta příliš tvrdá, sáhněte po příjemných podzimních odstínech, jako je vínová, lahvově zelená nebo třeba koňaková. Náš tip? Pořiďte si koženou nebo koženkovou sukni a noste ji se silným rolákem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: rolák (Topshop, 1499 Kč), koženková sukně (Marks & Spencer, 1899 Kč), semišové boty (Högl, 4799 Kč), kabelka (Baťa, 899 Kč), náramek (Topshop, 499 Kč), prsteny (Topshop, 299 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Zabalte se do plédu

Plédy jsou pro první, přívětivější část podzimu jako dělané. Přehodit je můžete v podstatě přes cokoli. Jemnou sestavu v tónu stylistka narušila výraznou kabelkou a barevnými botami. Mimochodem, se semišovými páry se budete v této sezoně setkávat často.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Lindex, 999 Kč), kalhoty (Marks & Spencer, 1699 Kč), pléd (Lindex, 799 Kč), semišové boty (Marks & Spencer, 2099 Kč), kabelka (Promod, 949 Kč), náhrdelník (Promod, 399 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Investujte do semišového kabátu

Pokukujete po novém kabátu? Zaměřte se na kusy z broušené kůže. Skvěle budou vypadat nejen v doprovodu pouzdrové sukně, ale i šatů, džínů nebo jakýchkoli dalších kalhot.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Lindex, 499 Kč), triko (Promod, 299 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), boty (Topshop, 1999 Kč), semišový kabát (Marks & Spencer, 10 999 Kč), kabelka (Mohito, 799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na svůj věk! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám