Hlavní obsah

Módní jaro. Co vám v šatníku nesmí chybět?

Foto: Jakub Jurdič

Které kousky byste si na jaře neměly nechat ujít?Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S každou sezonou přichází spousta módních trendů a s nimi i obvyklé dilema: Co si z té přemíry trendů vůbec vybrat? Nasměrovat vás může naše pětice nejzásadnějších jarních kousků!

Článek

Co by vám nemělo chybět nejen v šatníku, ale i botníku? A s čím nové přírůstky kombinovat? Připravte si nákupní seznam a pozorně si prohlédněte následující kousky. Necháte se některým z nich zlákat?

„Slip-ony“

Loňské jaro patřilo bačkůrkovým „loafers“, letos jsou hitem jejich nazouvací sourozenci s platformou – „slip-ony“. A ano, tak trochu připomínají cvičky. Jakmile si je ale jednou obujete, pochopíte, proč jsou tak oblíbené. Zaměřit se doporučujeme především na ty vzorované.

„Nosit se dají téměř k jakémukoli volnočasovému oblečení, skvěle vypadají i v kombinaci s šortkami,“ říká stylistka Veronika. Ujít si nenechte ani efektní třásně, kterým to sluší nejen na topech, ale i kabelkách. A barevný kabát? Ten se v šatníku neztratí nikdy.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: body (Bershka, 599 Kč), šortky (Bershka, 499 Kč), kabát (Zara, 2999 Kč), boty (ASOS, 770 Kč), prsteny tenké (H&M, 70 Kč/sada), prsteny širší (H&M, 199 Kč/sada), modrý prsten (F&F, 99 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Nazouvací slip-ony jsou stylové i pohodlné. Nám se líbí tahle trojice!Foto: archiv firem

Comeback kačenek

Jsou tu ještě jedny boty, které musíme vyzdvihnout – velký návrat hlásí boty na kačence (my máme kačenky a ve světě koťátka – kitten heels). Na své si tak přijdou i dámy, které se vysokým podpatkům vyhýbají. „Tyhle boty jsou nejen pohodlné, ale i univerzální, nosit se dají téměř ke všemu včetně byznys looku,“ komentuje stylistka Veronika. Odlehčenou variantou je kombinace s boyfriend džíny.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Van Graaf, Pepe Jeans, 3399 Kč), tílko (Zara, 899 Kč), svetr (Van Graaf, Please, 2799 Kč), boty (Zara, 1699 Kč), lehká vesta (H&M, 599 Kč), prsten (Ann Christine, 149 Kč), náramek (F&F, 229 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Průsvitný top

Velkým trendem budou i transparentní materiály. Pokud byste si měly pořídit jeden jediný kousek, doporučujeme se zaměřit na topy. A rozhodně nemusí být průsvitné skrz na skrz. Často jsou průhledné jen detaily nebo části látky. „Co se týče prádla, záleží jen na vaší odvaze. Nic nezkazíte tělovou podprsenkou, stejně tak ale můžete zvolit neonovou, pastelovou nebo vzorovanou,“ doporučuje stylistka Veronika. Módní jsou i lehoučké trenčkoty.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: podprsenka (Mango, 549 Kč), top (Zara, 999 Kč), koženková sukně (Vero Moda, 999 Kč), kabát (H&M, info o ceně v obchodě), boty (Minelli, 2499 Kč), náramky (Bershka, 169 Kč), barevné náramky (F&F, 229 Kč), brýle (Lindex, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Průsvitné topy nemusí zdaleka odhalovat vše. Který by se vám hodil do šatníku?Foto: archiv firem

Sportovní dres

Líbí se vám sportem inspirovaný trend? Ke spoustě módních kombinací vám postačí jediné – očíslovaný dres. „Sportovní prvek dolaďte něčím ženským, určitě se do tohoto trendu neoblékejte kompletně. Dres můžete zkombinovat s jednoduchou bílou košilí, přidejte klidně i podpatky,“ radí stylistka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Vero Moda, 599 Kč), dres (Van Graaf, 379 Kč), kalhoty (Mango, 999 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě), náramek (Mango, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zkrácené kalhoty

Setkávat se budete i s širokými, zkrácenými kalhotami „culottes“. „Délka pod kolena je módní, navíc se skvěle hodí pro dámy, které se v šortkách necítí dobře.

Kalhoty s puky můžete nosit v klasické sestavě se sakem v rámci byznys stylu, na běžné nošení je můžete odlehčit barevnou nebo koženou bundou,“ doporučuje stylistka. Inspirovat se můžete také potiskem bundy, etno vzory budou v kurzu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (F&F, 999 Kč), top (Vero Moda, 949 Kč), bunda (Mango, 1499 Kč), náhrdelník (ASOS, 577 Kč), boty (H&M, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Bez kterého kousku si neumíte představit módní jaro? Napište nám!

Související témata:

Načítám