Hlavní obsah

Módní rady pro rusovlásky. Které barvy jim vyloženě sluší?

Foto: Profimedia

Marcia Cross je typickou krásnou rusovláskou. Její zrzavé vlasy doprovází velmi světlá pleťFoto: Profimedia

Reklama

Ať už se svou hřívou patříte mezi dvě procenta obdařených přírodou, nebo se na zrz kvůli její jedinečnosti barvíte, poradíme vám, v jakých barvách nejlépe vyniknou vaše vlasy, a na jaké je lepší zapomenout.

Článek

O zrzkách se říká, že jsou ohnivé, mají nezkrotný temperament a ostrý jazyk. Absolutně prokazatelným faktem ale je, že jsou nepřehlédnutelné!

Jaký jste typ?

Obecněji je můžeme rozdělit na dva typy – světlý a kontrastní. První skupina se vyznačuje tenkou pletí s broskvovým nádechem, která má někdy sklony k rudnutí, a světlými odstíny očí – bledě zelenými, modrými, zlatavě hnědými nebo i jemně tyrkysovými. Pihy se jim objevuji jen při opálení a nejsou silně viditelné.

Kontrastní zrzky mají pleť zlatavou nebo barvy slonoviny. Vlasy mají výrazný pigment, takže jejich lokny jsou vidět už z dálky. Jsou to odstíny od syté zlaté přes měděnou až po kaštanovou červeň. Tělo a obličej mají posetý pihami a oči jsou hlubších tónů – jantarové, oříškové, zelené a modrozelené.

Jakým barvám dávat přednost?

Dříve existovalo mnoho pouček a nepsaných pravidel, které zrzky dost omezovaly ve výběru oblečení. Dnes se stereotypy v módě bourají, ale jedno hlavní pravidlo, kterým by se měly řídit, je, vybírat barvy s teplým podtónem! Jasné, hluboké barvy v jejich nejelegantnějších a nejrafinovanějších odstínech dokážou zrz vynést v tom nejlepším světle.

Na prvním místě je samozřejmě zelená barva – smaragdová, lahvová, čerstvé zeleně, pistáciová, olivová i projasněná khaki.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Nejvýraznější „zoufalka“ Marcia Cross je majitelkou porcelánové až bílé pleti, která v kontrastu s šaty a vlasy působí neuvěřitelně efektně. Amy Adams zvolila barvu čerstvé šťavnaté trávy a trefně ji spojila se zlatými doplňkyFoto: Profimedia

Dalším favoritem je výrazná modrá – tyrkysová, zelenomodrá, azurová, elektrická a královská modř, petrolejová.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Jessica Chastain si nemohla vybrat, jaký tón jí sluší víc, tak zvolila kombinované koktejlky. V tomto odstínu modré vypadá Christina Hendricks královskyFoto: Profimedia

Určitě nesmíme zapomenout na odstíny fialové – lila, ametyst, růžovofialová, baklažánová, švestková a barvy lesního ovoce.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Komediální herečka Alyson Hannigan vždy zvážní, když je řeč o jejím šatníku, a nedá dopustit na fialovou. Letos tolik oslavovaná Emma Stone moc dobře ví, že ve švestkových róbách odstín jejích vlasů obzvlášť vynikneFoto: Profimedia

Hnědé tóny dodají eleganci a nádech luxusu – tmavší okrová, teplý karamel, barva mléčné čokolády, písková, velbloudí, mahagonová, ale i bronzová a skořicová.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Isla Fisher chtěla vystoupit z davu a vsadila na elegantní spojení béžové a pískové barvy a asymetrický střih. Šaty Debry Messing s decentním třpytem si zaslouží potleskFoto: Profimedia

V neposlední řadě je tu červená. Této barvě se mnoho zrzek vyhýbá, ale není nutné z ní mít strach. Její teplé podtóny opravdu vypadají ve spojení se zrzavými vlasy úžasně a vytváří wow efekt, který velmi rády využívají i hollywoodské divy. Jahodová, barva červeného rybízu, rudá, korálová, lososová, tomatová i cihlová – všechno jsou to odstíny, které stojí za zkoušku.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Nicole Kidman a Julianne Moore patří k nejslavnějším a nejkrásnějším rusovláskám na světě. Obě také vědí, že v rudé barvě budou vypadat doopravdy skvostněFoto: Profimedia

Čeho se vyvarovat?

Kvůli velmi světlé až průzračné pleti, kterou zrzky často mívají, je nutné dávat si pozor na křídově bílou barvu, ve které se můžou úplně ztratit. Je lepší dát přednost světle béžovým odstínům, jako jsou bílá káva nebo například slonovina. Stejně nepříznivý efekt můžou mít „rozbělené“ pastely.

Kdo nepatří mezi kontrastní zrzky s ohnivými loknami, by si měl dávat pozor i na černou. Především v oblasti obličeje může ještě víc podtrhnout bledost a způsobit nemocný vzhled.

Patříte k zrzkám? Vyzkoušely jste si někdy tuto barvu vlasů na sobě?

Reklama

Související témata:

Načítám