Hlavní obsah

Módní vesty: Tyhle osvěží váš letní šatník!

Foto: Jakub Jurdič

I tentokrát jsme fotili s jednou z vás. Role modelky se zhostila naše čtenářka MartinaFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I malý kousek oblečení může udělat velké změny ve vašem šatníku. Jak snadno a rychle osvěžit oblíbené letní sestavy? Zakomponujte do nich vesty! S jejich kombinováním vám poradí stylistka Irena.

Článek

Vesty nepatří jen k podzimu, jejich lehké varianty využijete i během léta, kdy je navíc můžete nosit i na holé tělo místo topu. Pro pořádek – teď mluvíme o těch, které se dají zapnout :-). Jde také o poměrně trendu vzdornou záležitost, vesty se v různých obměnách nosí téměř nonstop a jsou neuvěřitelně variabilní.

Ležérní denim

Začněme základem, který už v šatníku dost možná máte. Ano, řeč je o džínové vestě. Ačkoli si bude rozumět s vašimi oblíbenými šortkami i kalhotami, podle nás jí to nejvíce sluší ve společnosti šatů. Spojení ležérního prvku s čistě ženským zkrátka funguje. Pozor, nepodceňujte sílu doplňků. Jednoduché kousky můžete ozvláštnit třásňovou kabelkou, nápaditými botami i kloboukem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (F&F, 529 Kč), vesta (F&F, 529 Kč), kabelka (H&M, 999 Kč), náramky (Tally Weijl, 99 Kč), sluneční brýle (Baťa, 499 Kč), boty (Baťa, 1399 Kč), klobouk (Tally Weijl, 149 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Dáte přednost drsnější bikerské variantě nebo klasice?Foto: archiv firem

Hra s délkami

Krátkou vestu do pasu můžete doplnit sukní až na zem. Kontrastní délky k sobě skvěle pasují. Neotřelým kouskem, který rozhodně stojí za investici, je žakárová vesta s ostrými rameny. Stylistka ji zkombinovala s plisovanou sukní, unosíte ji ale i v rámci večerního looku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Tally Weijl, 698 Kč), triko (Tally Weijl, 99 Kč), vesta (Mango, 999 Kč), kabelka (Tally Weijl, info o ceně v obchodě), boty (Topshop, 829 Kč), náušnice (Tally Weijl, 109 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Flitry i na den

Pořídily jste si flitry osázenou vestu a zdráháte se ji nosit jinam, než na večírek? Inspirujte se nápadem stylistky Ireny a vestu přehoďte přes oblíbené denní šaty. Pozor, pokud jsou oba kousky volnějšího střihu, pohrajte si stejně jako my s páskem. K dlouhým šatům jsou ideální volbou boty bez podpatku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Zara, 499 Kč), vesta (Zara, 699 Kč), sluneční brýle (Baťa, 499 Kč), pásek (Ann Christine, 199 Kč), čelenka (Zara, 199 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), psaníčko (F&F, 469 Kč)Foto: Jakub Jurdič

V pánském stylu

Vesta inspirovaná pánskou módou je nadčasovou záležitostí. Díky své délce si bude výborně rozumět s krátkými protějšky. Nosit ji můžete spolu s halenkou ke koženým nebo koženkovým šortkám. Model nejlépe doplní vysoké podpatky, coby zástupce ženského prvku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: halenka (H&M, 899 Kč), šortky (H&M, 349 Kč), náramek (Lindex, 299 Kč), boty (Marks & Spencer, 899 Kč), vesta (Mango, 949 Kč), náhrdelník (Tally Weijl, 99 Kč), prsten (Lindex, 24 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Pátráte po opravdu svůdných botách na podpatku? Zkuste ty se šněrováním!Foto: archiv firem

Černá & bílá

Výčet módních vest by nebyl kompletní bez té sněhově bílé. Klasika? Ano, v posledních sezonách ale ta nejoblíbenější. Spárovat ji můžete s trendy kalhotami culottes, které možná znáte jako kalhotovou sukni. Nezapomeňte na podpatky, délka pod kolena umí být nemilosrdná.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 1499 Kč), vesta (Marks & Spencer, 1299 Kč), náhrdelník (H&M, info o ceně v obchodě), boty (Baťa, 1099 Kč), náramek (Zara, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám