Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Když necháte salát rozležet, zelí a mrkev bude křehčí, pustí šťávu a všechny chutě se krásně propojí. Pokud nemáte čas, zelí pomačkejte s trochou soli a salát podávejte hned.

15 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks mrkve
  • 150 g bílého zelí
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks červené papriky
Článek

Postup

01.

Očištěnou mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Papriku i zelí nakrájejte na proužky. 

02.

Vše spojte majonézou, ve které jste rozmíchali olej, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Před podáváním salát nechte asi 20 minut odležet.

Načítám