Hlavní obsah

Muž mi „kecá" do oblékání!

Foto: shutterstock.com

Má partner jiný názor na váš šatník?Foto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuhle sukni budeš vážně nosit?! Zelená barva ti nesluší! Tak stará ještě nejsi, aby sis musela brát zrovna to sako. A mnoho dalších podobných vět jste možná i vy slyšela z úst vašeho miláčka. A teď se ptáte, zda na to má vlastně právo. A jak se vůči této kritice bránit? Poradíme!

Článek

Snad by se nenašel chlap, který by někdy nezkusil ovlivnit způsob oblékání své ženy. Dříve nebo později se o to pokusí téměř každý partner. Vy to samozřejmě nemusíte brát vůbec v potaz, můžete mávnout nad jeho výrokem rukou a stejně si danou věc s oblibou znovu obléknout. Ale přiznejte si, že není tak snadné tuto kritiku pustit z hlavy.

„Je logické, že se žena trápí, pokud jí muž pohaní třeba oblíbenou sukni. Velmi bolestivé jsou i situace, kdy si žena donese domů právě zakoupenou novou věc a od partnera se namísto pochvaly a obdivu dočká negativní reakce. Některé dámy to proto řeší tak, že berou na nákupy partnera s sebou. Anebo se ho k tomu alespoň snaží přemluvit a nákup dané věci s ním jaksi nenápadně zkonzultovat. Zkrátka zjistit jeho názor dříve, než si hadřík donesou domů,“ vysvětluje psycholožka Kateřina Míšková. Metoda brát na nákupy oblečení, bot a módních doplňků své protějšky je možná dobrým nápadem, ale většina mužů chození po obchodech příliš v lásce nemá. Jestli se tedy pro takovéto předcházení konfliktu rozhodnete, načasujte si nákupy raději na dobu, kdy si i partner bude chtít něco koupit.

Foto: shutterstock.com

Vemte partnera s sebou na nákupyFoto: shutterstock.com

Naučte se argumentovat

A když neuspějete? Anebo se rozhodnete, že si své oblečení zkrátka budete vybírat sama či v doprovodu kamarádky? Pak je důležité, aby přítel přestal do vašeho šatníku „kecat". „Jednou je vaším partnerem a pravděpodobně se do vás kdysi zamiloval i z toho důvodu, že jste se mu vizuálně líbila. Takže to s vaším vkusem nemohlo být nikdy úplně špatné. Tímto mu klidně můžete argumentovat. A dodejte, že vy jemu přece také neříkáte, jaké si má koupit džíny nebo které tričko si vezme večer, až půjde pozdravit kamarády do hospody,“ radí psycholožka Míšková. A doplňuje: „Sedněte si s ním a v klidu mu povězte, že vám svou kritikou ubližuje. Požádejte ho, ať vám váš vkus nebere a respektuje jej. Případně se můžete domluvit na kompromisu. Vy vyberete jednu věc do jeho šatníku a on zase vybere jeden kousek, který přibude ve vaší skříni.“

Anebo svého partnera můžete kritizování odnaučit jinou, drsnější metodou. „Tak mi kup něco lepšího,“ řekněte mu. Takže vám buď něco přikoupí, anebo se rozhodne šetřit a vy budete mít klid na to, abyste si dále kupovala to, co se vám líbí. Když na vás hodlá šetřit, ztrácí nárok „kafrat" vám do oblečení!

Pohádala jste se někdy s partnerem kvůli tomu, co nosíte? A jak byste ho vy odnaučila kritizovat váš šatník? Nebo naopak mluvíte do oblékaní vy jemu? Pište nám své příběhy ze života na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám