Hlavní obsah

Muži a nevěra: Tímhle je posíláme do náručí milenek!

Foto: thinkstock

Nesvádějte vše na nevěrné muže, skutečně jim doma nic nechybělo?Foto: thinkstock

Reklama

Je to lump, záletník a zrádce! Tak se podvedené ženy vyjadřují o svých nevěrných mužích. Jejich zlost je pochopitelná, ale přiznejme si, že dost často si za to tak trochu mohou samy. Není lehké si to přiznat, ale ženy mají podíl na mužských nevěrách. Takhle je do cizích postelí dohánějí nejčastěji!

Článek

První reakce je jasná! Ty sis našel milenku, ty neseš veškerou vinu! Jenže nevěra nevzniká jen tak, většinou k ní mají muži nějaký důvod. Jednoduše hledají u jiné ženy to, co jim u té jejich chybí. Když je muž (ale platí to samozřejmě i opačně) dlouhodobě nespokojený a případně nevidí šanci na zlepšení, je to jen krůček k cizí ložnici. „V tu chvíli vzniká riziko, že ten nespokojený bude uchvácen někým jiným a vykompenzuje si to, co neměl, někde jinde,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

A tohle je pět nejčastějších chyb, kterých se ženy ve vztahu dopouštějí. To jsou ty věci, kvůli nimž muži hledají štěstí jinde!

1. Se žárlivostí opatrně

„Moje bývalá manželka byla děsivá stihačka, přitom ale neměla jediný důvod. Neustále mi volala, u kamarádů sondovala, jestli jsem s nima skutečně byl na fotbale a podobně. Když jsem se zpozdil byť o dvě minuty, už byla hysterická. Dopadlo to tak, že jsem se vyloženě děsil okamžiku, kdy přijdu domů. A tak jsem skončil s kamarádkou, která na mě neřvala, nešacovala mi kapsy, nekontrolovala mobil. Nějakou dobu jsem nevěru tajil, jednou při hádce jsem to ale řekl, podal žádost o rozvod. Naštěstí jsme neměli děti, takže šlo jen o nás dva," vzpomíná sedmatřicetiletý Milan.

Co na to odborník:„Neustálé hádky, scény a nemístné žárlení vlastně ničí mužovu náklonnost k ženě. Vytrácí se pohoda, kterou pak může jít hledat jinam. Nenajde si milenku proto, aby měla konečně jeho žena pravdu, ale proto, že mu doma něco chybí,“ říká Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz.

Foto: thinkstock

O tom, že se jeden z páru necítí dobře, byste měli mluvit. Hádky ale nic nevyřešíFoto: thinkstock

2. Nikdy se vám nezavděčí? Dost riskujete!

„S manželkou jsme spolu víc než deset let a já mám poslední dobou pocit, že jí nic není dobré, vše pokládá za samozřejmost, nic nedokáže ocenit. Když uvařím večeři, ani neřekne, jestli jí chutnala, když si konečně najdu čas a uklidím garáž, ještě mě seřve, že by byla ráda, kdybych tam během týdne zas neudělal bordel. Připadám si jako bankomat, údržbář, zahradník, ale rozhodně ne jako milovaný manžel," popisuje svou zkušenost sedmatřicetiletý Ivan.

Co na to odborník:„Každý člověk, a muž obzvlášť, potřebuje občas chválu a pocit důležitosti. Pokud žena muži tento pocit nedává, bude jej opět hledat někde jinde. Chválit muže a hledět na jeho spokojenost v oblasti sexu, dobrého jídla, zázemí a dávání pocitu důležitosti, to je klíč ke spokojenosti muže,“ radí s úsměvem kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

3. Nebuďte jen matky, ale také manželky a milenky!

„Když se mi narodila dcerka, existovala pro mě jen ona. A bylo to tak pořád, i když byla už větší. Měla jsem pocit, že nikdo jiný se o ni nepostará tak dobře jako já. Nedokázala jsem od ní odejít, dát ji třeba babičce na hlídání. Manžel mi pořád nabízel, že vyrazíme na večeři, do divadla a podobně, ale já vždycky řekla ne. Pak byl už podrážděný, vyčítal mi, že vidím jen dceru. Hádali jsme se, já ho osočovala, že myslí jen na sebe. Pak najednou návrhy na společné aktivity skončily. Najednou mě nikam nezval, a mě to trklo. Prostě už jsem pro něj nebyla partnerka, ale jen chůva jeho dítěte. Dokázala jsem si to přiznat opravdu na poslední chvíli. Po čase se manžel přiznal, že byl vážně bezradný a vážně přemýšlel o tom, že si vyrazí s kolegyní, která ho uháněla. Nevěře jsem unikla jen o fous," vypráví třiatřicetiletá Pavlína.

Co na to odborník:Tohle je prý velmi častá situace a samozřejmě minimálně prvních pár týdnů či měsíců po narození dítěte je to i normální. Ale nemůže to takhle být navždy! „Tohle je peklo! Dvojice si musí uvědomit, že oni dva jsou pilíři vztahu. Dvojice si svůj vztah musí chránit za každou cenu. A řetěz je tak silný, jako jeho nejslabší článek,“ varuje Aleš Kalina.

Foto: thinkstock

Muži ocení, když budete dobrá matka, ale buďte i dobrou manželkouFoto: thinkstock

Velkým počtem vlastních i adoptovaných dětí je známá i herečka Mia Farrow. Tu opustil její životní partner Woody Alen kvůli milence, která byla navíc jeho nevlastní dcerou. Chcete se dozvědět více o jejich příběhu? Podívejte se na epizodu z pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

4. I doma buďte krásné

„Zarazila jsem se, když jednou můj muž komentoval můj vzhled, když jsem odcházela do práce. Jakoby ve vtipu vyprávěl našemu synovi, že maminka jde do práce, moc jí to sluší, je krásně oblečená a namalovaná, ale večer bude zase odmalovaná, v culíku a teplákách. Já si v tu chvíli uvědomila, že má vlastně pravdu. Že mě vidí upravenou jen ráno při odchodu, pak už ne. Nevím, jestli by to někdy došlo tak daleko, že by mě podvedl, ale fakt je, že od té doby se i doma snažím vypadat k světu. Ne že bych chodila nalíčená a v sexy šatičkách, ale rozhodně už nenosím manželovo vytahané triko nebo tepláky s fleky od sava," říká jednatřicetiletá Alice.

Co na to odborník:„Každý muž chce mít nejen partnerku, ale i milenku se vším všudy. Stejně tak jako nám ženám může vadit nadváha partnera nebo nemyté tělo. Péče o sebe zároveň jasně ukazuje na náš vztah k sobě samotným. Netvrdím, že musíte chodit každý den v sexy prádle, avšak jednou za čas je skvělé, pokud umíte pro partnera být krásné a sexy,“ tvrdí Lenka Černá.

5. Nezájem o jeho sexuální spokojenost

„Neříká se mi to snadno, ale přesně kvůli tomuhle se mi rozpadlo manželství. Byli jsem spolu zhruba deset let a mě z nějakého důvodu přestal bavit sex. Manžel se pořád o něco snažil, chodil s různými nápady, jak to oživit, zkoušel všechno možné, ale já všechno odmítala. Jednou za čas jsem se s ním vyspala, ale na žádné novinky mě nepřemluvil, vždycky jsem ho odpálkovala, ať mi s tímhle dá pokoj. Skončilo to tak, že o mě přestal jevit jakýkoli zájem, a než jsem si to uvědomila, měl milenku. Pak už nebylo cesty zpátky a my se rozvedli," vypráví sedmatřicetiletá Katka.

Co na to odborník: Odborníci se shodují, že sexuální spokojenost obou partnerů je jednou z nejdůležitějších věcí. (Jak jste na tom, poznáte například podle sexuálního barometru,který si můžete vytvořit pomocí návodu Zde).

Velkým problémem není jen nezájem o sexuální potřeby toho druhého, ale také sexuální vydírání, ke kterému mají ženy velké sklony. „Je to jeden z nejhorších manipulačních nástrojů žen. A vede samozřejmě do pekel. Muž, který je dlouhodobě uzurpován, si bude dříve či později hledat uspokojení mimo vztah,“ varuje Lenka Černá.

Tip redakce:Používat milování jako formu odměny či trestu je skutečně tristní a více se o tom dočtete v článku Ovládáte partnera pomocí sexu? Zjistěte to!.

Máte s nevěrou zkušenosti? Víte, kde jste udělaly chybu?

Reklama

Načítám