Hlavní obsah

Muži, ženy a sexuální turistika: Co kdo chce a za jakou cenu?

Foto: thinsktock

Nejen muži jezdí za erotikou na exotické dovolenéFoto: thinsktock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen odpočinek, ale i erotika! I o to jde na dovolené! Navíc sexuální turistika už dávno není jen výsadou mužů. Rozdíly tu ale jsou. Kam jezdí muži a kam ženy? A co přesně hledají?

Článek

Už dávno neplatí, že se sexuální turistika týká jen starých a bohatých Němců, kteří vyrážejí za mladinkými Thajkami. Dovolenkové erotice s cizinci podléhá také čím dál víc žen, především ve středním věku.

Zásadní otázka: Kam?

Zcela propastný rozdíl je v destinacích, kde si užívají pánové a kde dámy. Muže stále nejvíce láká Asie, nejčastěji Thajsko, Filipíny a podobné oblasti. Poddajné a snad ke všemu svolné Asijky jsou přesně to, po čem touží.

Naopak pro ženy není Asie vůbec zemí zaslíbenou, už jen proto, že drobní Asijci prostě nepředstavují ženský ideál krásy. Na své si ale dámy přijdou především v muslimských zemích (Egypt, Turecko, Tunisko) či v Africe (nejčastěji se jezdí do Keni). V jejich prospěch hraje především tamní chudoba, ale i další faktory. „Třeba v Keni a dalších afrických zemích je mužů nadbytek. Navíc tamní kultura dívkám velí vzít si muže minimálně o deset let staršího, takže mladíci ve věku kolem dvaceti let jsou jaksi bezprizorní, nemají s kým randit,“ vysvětluje Jeannette Belliveau, britská spisovatelka, autorka knihy Romance On The Road (Romance na cestách), která se v minulosti sama věnovala sexuální turistice.

Foto: thinsktock

Krátkodobé dobrodružství by vám nemělo zamotat hlavuFoto: thinsktock

Každý hledá něco

Rozdíly jsou ale i v tom, o co jde při sexuální turistice mužům, a o co zase ženám. Pánové mají většinou od začátku jasno, o co v téhle „hře“ jde. Je to pro ně obchod jako každý jiný. Vědí, co chtějí, a jsou za to ochotni zaplatit. Nejčastěji je láká následující:

  • Exotické krásky – štíhlounké a stále se usmívající Asijky jsou prostě neodolatelné
  • Neobvyklé praktiky – to, co jejich manželky nerady dělají či to zcela odmítají, nebývá pro Asijky problém. Klientovi prostě splní každé přání!

I mezi ženami se samozřejmě najdou ty, které k sexuálnímu dobrodružství v cizině přistupují zcela racionálně. „Seznámit se tam s mladým, krásným a urostlým mužem, který vám bude říkat, jak jste nádherná, a ještě si užijete vášnivé milování, je ta nejsnazší věc na světě. Stačí vám k tomu jen trochu peněz a nějaké drobné dárky. A toho já mám dost, tak proč to nevyužít?“ tvrdí padesátiletá Britka Nicky Jardine.

Ale bohužel většině žen vše zkomplikují emoce. Podlehnou krásným řečem, úžasnému sexu, a přestože jde velmi často o inteligentní a v běžném měřítku úspěšné ženy, jednoduše ztratí rozum. Atraktivní cizinci jim poskytují především následující:

  • Konec samoty – v drtivé většině jde o vdovy či rozvedené ženy, které se dlouhodobě cítí opuštěné. Najednou jim ale někdo říká, že je miluje.
  • Sebevědomí– no a co, že mají vrásky, nadváhu, povolené svaly. Tihle krasavci z pláže je zahrnují lichotkami. Najednou se cítí krásné, sexy a neodolatelné.
  • Super sex – ani ženy samozřejmě neopomíjejí fyzické slasti. A odolat mladému a výkonnému milenci, když doma randíte s obtloustlými a plešatými vrstevníky s vysokým cholesterolem, je těžké.
Foto: thinsktock

Doma už to vypadá, že na vás není nikdo zvědavý? Tak to je jasné, že na lichotky skočíte prvnímu, kdo o vás projeví zájem. A na to si dejte velký pozor!Foto: thinsktock

Výsledek? 1:0 pro muže

A jak to dopadá? Pánové jezdí ze svých dovolených vesměs spokojení, sexuálně ukojení a jediné, o co přišli, je přesná částka, kterou zaplatili své zahraniční společnici.

Ale ženy? Dost často odjíždějí domů s pocitem, že mají nového přítele. S ním si dopisují, telefonují, posílají mu drobné dárky a peníze, pravidelně se za ním vracejí. Ale dřív nebo později (někdy to trvá i řadu let) pochopí, že nejde o lásku, ale o čistý kalkul. A nejen, že mají výrazně lehčí konto, ale bohužel i zlomené srdce.

Tak co? Také jste někdy podlehly krasavci z pláže?

Načítám