Hlavní obsah

Vyhrajte knihu o Zoufálkovi

Foto: bontonfilm.cz

Myšák Zoufálek má opravdu velká ušiskaFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knížky o statečném Zoufálkovi milují děti po celém světě. Pokud vaši malí caparti také patří mezi fandy myšáka Zoufálka, tak je určitě nadchne i nové animované zpracování jeho dobrodružství, které se právě objevilo i v českých kinech. A vy navíc můžete vyhrát v naší soutěži trička a knihu o Zoufálkovi!

Článek

Za filmovým zpracováním Příběhu o Zoufálkovi, adaptací pohádek od Kate DiCamillo, stojí režisér Will McRobb. Ten už má za sebou mj. režírování animovaného filmu Spláchnutej, jenž má s tímto snímkem mnohé společné. Opět nás čekají oku příjemné animace, které v mnohém připomínají jemné obrazy slavných vlámských malířů. Znovu se také vydáme na dobrodružnou výpravu do podzemí, do myší a krysí říše.

Celý příběh začíná v království polévek, kde se schyluje k velkolepé polévkové slavnosti. Stane se však neštěstí. Když se královna chystá ochutnat letošní slavnostní polévku, do talíře jí spadne krysa. Královna se lekne a zemře. Zarmoucený král vydá okamžitý zákaz vaření polévek a nařídí vyhnání všech krys. V celém království se chmurná nálada šíří jako mor.

Foto: bontonfilm.cz

Královská rodina v polévkovém královstvíFoto: bontonfilm.cz

A právě v té době přijde na svět neobyčejný myšák Zoufálek. Je jiný než ostatní myši. Neleká se, hravě vybírá ty nejlahodnější delikatesy z pastiček na myši. Místo toho, aby knihy jedl, tak je čte. Dokonce se baví i s lidmi! Tento malý myšák s velkýma ušima se zhlédne v pohádkách o rytířích a rozhodne se, že vysvobodí celé království od věčné chmury.

Nakladatelství Albatros vydává novou pohádku o Zoufálkovi knižně. Hrajte s námi v naší soutěži a vyhrajte jednu ze sedmi knih Příběh o Zoufálkovi nebo tričko k tomuto novému filmu! Soutěžit můžete zde.

Vašim dětem se pohádka určitě zalíbí. Její předností je jednoduchý děj a skvělý český dabing v podání Marka Holého, Lucie Vondráčkové, Jana Šťastného nebo Nadi Konvalinkové. Své ratolesti v kině nechejte samotné a vy si raději zajděte někam na kávu - pro vás to moc velká podívaná rozhodně nebude.

Foto: bontonfilm.cz

Plakát k filmu Příběh o ZoufálkoviFoto: bontonfilm.cz

Příběh o Zoufálkovi Režie: Will McRobb; podle předlohy Kate DiCamillo V českém znění: Marek Holý, Lucie Vondráčková, Jan Šťastný, Miroslav Táborský a další Dobrodružná kreslená pohádka Délka: 100 min.

Reklama

Načítám