Hlavní obsah

Cvičení doma: Tipy z redakce, která videa stojí za to

Foto: Gorodenkoff, Shutterstock.com

Foto: Gorodenkoff, Shutterstock.com

I když toho máte až nad hlavu, najděte si každý den pár minut na protažení, posílení těla a zacvičte si. Získáte lepší náladu a hlavně, uděláte něco pro svoje zdraví. Víme, s kým vás to bude bavit!

Článek

Je jasné, že žijeme v opravdu náročné a v mnoha ohledech „jiné“ době. Kvůli pandemii máme strach o své blízké, řešíme zavřené školy našich dětí, pracujeme z domova a chybí nám pohyb. S posledním zmíněným vám ale můžeme pomoct!

Do posiloven se nemůže a venku už začíná chladné podzimní počasí, a tak nezbývá nic jiného, než si zvednout náladu a kondičku pomocí videí. Potřebujete k tomu jen podložku a pohodlné tenisky. Díky našim tipům určitě narazíte na workouty, které vás budou bavit, zaženou chmury a ještě vám vytvarují postavu.

Když chcete protáhnout rozlámané tělo 

Home office je současnou realitou pro většinu lidí. Popocházení od sedačky do kuchyně a zpět ale nikoho nespasí, a proto je potřeba tělo protáhnout aspoň jednou denně. K tomu vám nejlépe poslouží jóga.

Na YouTube objevíte cviky nejen na posílení celého těla, ale i na jednotlivé partie. Třeba takovou jógu na bolest zad teď určitě oceníte. Takto specificky zaměřená cvičení najdete třeba na na kanálu StillOnWay. Sympatická lektorka dokáže skrze obrazovku ulevit vašim zádům i mysli. Vybrat si můžete cvičení podle toho, zda potřebujete jen protáhnout, anebo třeba posílit.

Pokud se rádi ve videích pokocháte i pěkným místem, omrkněte Boho Beautiful a cvičení v prostředí Nepálu.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Jóga vám posílí a protáhne tělo a zklidní myslFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Když chcete cvičit na super songy

Hudba je velkým motivátorem při cvičení. Jít běhat bez sluchátek a nakopávacího playlistu? To byste raději nikam nešli a seděli doma? Nedivíme se, poslech oblíbených písniček vám skvěle rozproudí krev v žilách. Co třeba Watermelon Sugar od Harry Stylese a cvičení na břišní svaly? Zkuste kanál MadFit.

Jedny z nejlepších playlistů má ve svých cvičicích videích i Němka Pamela Reif. Na Instagramu ji sleduje 6,5 milionu lidí. Je to Barbie, ale s pořádnou fyzičkou a vysportovanou figurou. Na jejím profilu najdete jak videa na celé tělo, tak i taneční kardio. A to se kalorie pálí samy!

Foto: BUNDITINAY, Shutterstock.com

Dobrá hudba při cvičení je polovinou úspěchu! Může vás namotivovat k lepším výkonůmFoto: BUNDITINAY, Shutterstock.com

Když nemáte moc času

Pokud honíte čas, vyzkoušejte intervalový trénink s názvem HIIT. Jde o to dát do provádění cviku maximum, pak chvilku odpočívat, a pak znovu naplno. Taková videa můžete najít na kanálu LadyLab, kde si zacvičíte s trenérkou Míšou Mrázkovou.

Fitness koučka, veganka a bojovnice za pravou krásu, Katy Blažčíková, přidává na svůj Instagram (@Katy_Blazcikova) spoustu kruhových tréninků. Většinou se skládají ze šesti cviků zaměřených na určitou partii nebo celé tělo. Sadu cviků provádíte v několika sériích.

Carolina Daur alias @Carodaur je módní blogerkou, která na svém instagramovém profilu inspiruje zajímavými outfity, ale má také fitness Instagram @daurpower, kde motivuje ke cvičení (má opravdu dokonalou postavu). Nejedná se o hodinové lekce, ale kratší cvičení, takže výmluva, že nemáte čas, není na místě.

Když potřebujete režim

Pokud vám cvičení doma vyhovuje, ale potřebovali byste od někoho říct, co máte cvičit, je ideální sledovat trenérky, které bezplatně nabízí naplánované cviky na určité období. Víte, co máte cvičit a kdy. Plán na každý týden zveřejňuje ve stories na svém Instagramu už zmíněná Pamela Reif .

Pravidelně vydává cvičební plán na měsíc i Američanka Cassie Ho pod názvem Blogilates. Její cvičení je kombinací pilates a kardia a nabije vás pozitivní energií. Také natáčí videa pro štíhlá stehna nebo vyrýsované ruce.

Na závěr jsme si nechali český projekt FitFab , za kterým stojí Andy Pavelcová. Na jejích stránkách nebo na Televizi Seznam najdete nejrůznější videa a tréninkový plán. Anebo si můžete zacvičit s našimi videi, všechna najdete v jednom kanálu.

Reklama

Související témata: