Hlavní obsah

Na večeři nechoďte dřív!

Foto: archiv MDP

S. Stašová v inscenaci Shirley Valentine v Divadle RokokoFoto: archiv MDP

Reklama

Herecký koncert nejen Simony Stašové v groteskní komedii současné francouzské autorky Yasminy Rezy se odvíjí v pražském divadle ABC.

Článek

Neobyčejné situace rozehrávají dva manželské páry, a to v podání Simony Stašové a Oldřicha Víznera, druhou dvojici pak tvoří Veronika Gajerová a Otakar Brousek mladší.

Ústřední zápletku tvoří situace, kdy jeden z manželský párů přichází na večeři k tomu druhému o den dříve, než bylo domluveno. Celá záležitost se ale opakuje třikrát a nabízí tak divákovi hned tři odlišné varianty a vyústění zápletky.

Příběh, který nastudoval kvartet herců pod režijním vedením Michala Schejbala, je plný napětí, ale i ironie a samozřejmě vtipných momentů a kontrastů. Hra, o tom, jak se lidi nejen setkávají a míjejí, vypráví o snaze domluvit se a bořit zajeté koleje našich životů.

Foto: Divadlo ABC

S. Stašová, V. Gajerová, O. Brousek mladší a O. VíznerFoto: Divadlo ABC

Herci si spolu výborně „sedli", na jevišti to mezi nimi správně jiskří a blízkost vztahů popsala Simona Stašová následovně: „S takovými partnery, jako je Olda Vízner se nemusíte dlouho sbližovat, protože jsou zkrátka dobří. Jsou to osobnosti a s těmi je dobře nejen na jevišti!"

Co může tedy přinést stejná situace, když se ji pokusíme zažít trojím způsobem? Právě na tuto otázku dostaneme odpověď ve hře Třikrát život divadla ABC 10. a 23. října.

Reklama

Načítám