Hlavní obsah

Na vlně návrhářky Kláry Nademlýnské

Foto: archiv K. Nademlýnské

Tereza Maxová v modelu Kláry NademlýnskéFoto: archiv K. Nademlýnské

Reklama

Stálice na módním nebi Klára Nademlýnská slaví! V letošním roce totiž uplynulo už deset let od otevření jejího pražského butiku. A protože k oslavám patří dárky, rozhodla se změnit aktuální tvář své prodejny a dát jí nový vzhled.

Článek

Změna interiéru jejího pražského butiku odpovídá i tomu, jak se Klára Nademlýnská za uplynulých deset vyprofilovala. Butik vyjadřuje intimitu, kterou má se svými zákaznicemi, působí trochu jako obývák, je stylově čistý a moderní, ale zároveň působí příjemně a vřele. Kdo by tu hledal spojitost s modely, je na správné cestě.

Kolekce KN plná detailů

Modely zimní sezony KN odráží kombinaci nálady 70. a 90. let. Barvy se na zimní období ztmavují - dominuje antracitová, černá, noční modrá, purpurová a barva lilku. Osvěžené jsou sytě pastelovými barvami, mezi kterými je hořčicově žlutá, královsky modrá i barevné potisky na hedvábí.

V kolekci se promítá inspirace klasickou krejčovinou. Najdete v ní hodně vlněných látek, sak a kabátů. „Jsou jakoby půjčené z pánského oblečení, ale celkový pocit zůstává ženský, luxusní glamour," popisuje Klára Nademlýnská. Strukturované kousky jsou doplněné o topy, halenky a šaty ze splývavých žerzejů a hedvábí, saténu a mušelín. Atmosférou v sobě nová kolekce kombinuje pozitivní náhled do budoucnosti, který byl typický 70. letům, a minimalismus let devadesátých.

Foto: archiv K. Nademlýnské

Butik najdete v Dlouhé ulici v PrazeFoto: archiv K. Nademlýnské

KN pro ženy sebejisté

A pro jaké ženy tvoří? Pro ty, které našly samy sebe, mají svůj vlastní životní styl a chtějí nosit něco osobitého. „Mám svou imaginární ženu. Je to spojení několika ženských osobností, které se mi líbí a jsou mi něčím blízké. Patří mězi ně i Tereza Maxová, která má zajímavý obličej, své charisma a pozitivní přístup k životu. Ona je pro mě ideálním spojením zevnějšku a vnitřní povahy," vysvětluje Klára Nademlýnská. Ale pravidelně se zastavují v butiku v Dlouhé i další známé osobnosti jako Libuše Šmuclerová, Anna Geislerová, Dara Rolins, Petra Němcová či Bára Basiková.

KN o svých modelech

„Moje móda je zdánlivě jednoduchá, ale má silný, osobitý charakter. Když navrhuji novou kolekci, vycházím ze své nálady, vjemů kolem mě, pocitů, které prožívám. Pokaždé objevuji něco nového, odlišného, nový náboj, ale zároveň zůstávám sama sebou."

Reklama

Související témata:

Načítám