Hlavní obsah

Naličte se jako profesionálka!

Foto: smaphoto.cz/jiunlimited

Dopřejte krásu i vaší pletiFoto: smaphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Krása je všude! Která z nás nezatouží po dokonalém vzhledu za všech okolností. I když mnohdy pod tíhou denních stresů a shonů nemáme na perfektní make-up čas, s několika triky vás naučíme, jak je snadné vypadat upraveně.

Článek

Pleť bez chybičky

Základem je dokonalá a sjednocená pleť, proto klaďte největší důraz na kvalitní make-up, korektor, případně pudr. Pokud vás netrápí pupínky, nebo jiné kožní problémy, vystačíte si s korektorem a pudrem. Vybírejte opravdu pečlivě, odstín vám musí přesně sedět, nejlépe ho vyzkoušíte na hraně čelisti. A nezapomeňte ho aplikovat i pod oči, projasní váš pohled.

Pokud jste bez make-upu nesvá, naučte se pracovat se štětcem, určeným přímo na make-up. Aplikaci lehce zvládnete a ani vás nezdrží. Důležitá je také podkladová báze pod make-up, vyhladí jemné linie vrásek a díky ní bude make-up lépe držet. Vsadit můžete například na Satin Base od Dermacolu.

Make-up si vyberte podle typu své pleti, ale rozhodně nešetřete na kvalitě, budete ho nosit celé dny. Podívat se můžete na Estée Lauder a jejich Double Wear, který se vás nepustí ani večer.

Svěžest nade vše!

Nic nedokáže oživit pleť tak jako tvářenka a navíc - její nanesení je otázkou chvilky. Vyberte si ze škály přirozených odstínů a nanášejte ji pod lícní kosti, s respektováním tvaru vašeho obličeje. Na lícní kost potom vťukněte trochu rozjasňovače a pokud přidáte i šťavnatý lesk na rty, budete vypadat zdravě a svěže.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Umět se pěkně nalíčit zvládnete takéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zapůsobte pohledem

Na denní používání není zapotřebí složitých stínů a zručnosti Pabla Picassa. Pokud zvýrazníte oči řasenkou, máte vyhráno. Zvažte jen, jestli potřebujete přidat na objemu, nebo prodloužit. Dobře vám poslouží například Define-a-lash od Maybelline.

Nezapomínejte na obočí, to by mělo být upravené a vytrhané (nikoliv do tenké linky). Jestli máte obočí světlé, vyplňte ho lehkým stínem, přetřete jen chloupky, aniž byste tlačily, vypadalo by nepřirozeně. Za pár korun pořídíte průhledný gel na obočí, kterým ho tahem usměrníte a zafixujete. Použít se dá i hřebínek na obočí.

Upravená vždy a všude

Ačkoliv těchto pár kroků na běžný den stačí, večer si žádá oživení. Proto noste v kabelce pár výrobků, díky kterým budete moci vyrazit kamkoliv, i po dni mimo dosah vašeho arsenálu. S sebou noste hlavně korektor, pro ty, které trápí mastná pleť, existují matující papírky (The Body Shop, Shiseido, Clinique), které vysají přebytečnou mastnotu, aniž by přitom porušily původní make-up. Přibalte i tužku na oči nebo oblíbené stíny.

Takže, buďte krásná!

Reklama

Načítám