Hlavní obsah

„Náš chlap": Co je a co není sexy 1

Foto: shutterstock.com

Jestlipak bych u Pavla prošla?Foto: shutterstock.com

Reklama

Pořád o tom přemýšlíte, hádáte se kvůli tomu mezi sebou a děláte kvůli tomu spoustu hloupých manévrů. Řeč je o tom, jak se snažíte, abyste nám chlapům připadaly sexy. Jenže ve svém počínání jste kolikrát úplně mimo mísu!

Článek

Byl jsem povolán šéfredaktorkou Evou do akce. Prý se pořád jen schovávám ve své Poradně a už dlouho jsem nenapsal nic pořádně ostrého, co by vedlo k zamyšlení a vyvolalo také pořádnou polemiku. Tak tedy, jsem zde, abych vám rázně vysvětlil, co je a co vážně není z pohledu chlapa sexy.

Nebojte se, děvčata, šetřit vás nebudu. Jsem štiplavý jak maďarská feferonka! Proberu vás hezky od hlavy až k patě a u každého místečka se s chutí zastavím. A abych nebyl nařčen z čistě subjektivního pohledu jednoho jediného chlapa (jistě byste mě, pokud se mnou nebudete souhlasit, nazvaly zoufalcem, možná i impotentem). Tak jsem svolal výjezdní zasedání do naší oblíbené restaurace a nad Hot wings křidýlky, grilovanými žebírky a pivkem Stella jsme v průběhu pěti hodin provedli důkladný rozbor živočicha označovaného Žena. U hranatého stolu se mnou zasedli další tři borci ve věkovém rozpětí od 29 do 44 let. Jsou to kluci šikovní a úspěšní, tak se nemusíte bát, že bych vám tady předkládal názory nějakých nýmandů.

A neptejte se mě, jak se ta hospoda jmenuje! Už to vidím, jak byste tam na nás naběhly, abyste si to s námi vyříkaly pěkně ručně stručně! (Od té doby, co si jedna moje známá zlomila ve vzteku o manžela ruku, nemám iluze o tom, jak dámy dokážou řešit názorovou neshodu.)

Foto: shutterstock.com

Dlouhé vlasy k ženě patříFoto: shutterstock.com

Žena, kousek po kousku:

Vlasy: Čím delší, tím lepší. Jednoznačně! Ale vaše vlasy musí působit zdravě a moderně, neupravená víla Amálka, jejíž vlasy neviděly nůžky posledních deset let, může vzrušovat maximálně ortodoxní squattery a levicově založenou mládež. Všichni kluci jsme se shodli, že absolutně nejstrašnější je na ženě ježek s nagelovanými trčícími bodlinami! A bohužel to teď dost frčí. Kadeřník, který takto ostříhá dámu, by měl jít do vězení a ženská, který tento účes požaduje, do blázince. Hned potom následují všelijaké dredy, číra a podobné nesmysly.

Barva: Na barvě zase tolik nezáleží, to hodně závisí na osobních preferencích, jestli blondýna, zrzka, nebo černovláska. Důležité je, že to nesmí být myší šeď. Chce to výraznou hezkou barvu, ale zas musí na druhou stranu působit přirozeně. Křiklavé tóny nechte klaunovi do cirkusu. A nejodpornější jsou mastné odbarvené blond vlasy s dlouhými odrosty. To vzbuzuje v každém chlapovi, který má aspoň minimální dávku vkusu nutkání prchat pryč. Chcete-li si hrát na blondýnu, tak laskavě vezměte na vědomí, že se o ty vlasy budete muset starat a pravidelně dobarvovat.

Účes: Nejlepší je žádný. Tím myslím vlasy volně rozpuštěné. Jasně ke slavnostním příležitostem jsou krásné vyčesané vlasy, tak aby byl vidět krk. Ovšem na to musíte mít labutí šíji. No prostě pro chlapa je nejlepší účes divoce rozevlátá hříva minutu po milování. Pokud tohle dokážete napodobit a nosit do běžného provozu, maté vyhráno. A pozor - zničený chemlon a trvalá už vážně aspoň dvacet let nefrčí!

Obličej: Souměrný, příjemný, ženský a hlavně ÚSMĚV! Různé vyrážky a akné sexy nejsou, to asi není nutné zvlášť zdůrazňovat. A absolutně asexuální jsou vrásky z mračení. Přísně sevřená ústa do dvou tenkých čárek a mezi obočím vyrytá rýha od neustálého mračení, ano tak se dá popsat staropanenská profesorka dějepisu, nikoli přitažlivá baba.

Líčení: Pěkný decentní make-up a hezky zdůrazněné oči jsou sexy. Ovšem když se zmalujete jak carská truhla, moc parády s tím nenaděláte. Přímo děsné jsou tužkou brutálně černě orámované oči. Co je pochopitelné u horníka, který fárá do dolů, nepochopím u ženy, se kterou bych měl dobrovolně trávit svůj volný čas. Zvlášť odstrašující je permanentní make-up. Nepřirozené obočí a neustále namalovaná ústa jsou tragická. Takto upravené dámy připomínají robota, nebo hůř, transvestitu. Takže za to prosím vás nevyhazujte zbytečně peníze!

Foto: shutterstock.com

Na muže zapůsobí váš úsměvFoto: shutterstock.com

Oči: Zelenomodré diamanty, nebo hořká čokoláda - tohle prostě vede.

Obočí: Nikdy nepochopím, jak si někdo dobrovolně může vyrvat obočí, aby si pak místo něj tužkou namaloval dva příšerné oblouky. Přirozené obočí vede! Jen se to zas s tou přírodou nesmí moc přehánět. Brežněv nebyl sexy chlap, tak se mu nechtějte podobat.

Nos: Pozor, vždycky to nemusí být jen pršáček a la panenka Barbie. Mně nikdo nevymluví, že Meryl Streep není pěkná baba a kolega se nad čtvrtým pivem přiznal, že ho svým impozantním nosem dostala herečka, která hrála manželku Honzovi Macháčkovi ve filmu Nestyda. Jméno nevím, tak jestli vás to zajímá, tak si ho zjistěte.

Zuby: Všechny a nezkažené! Souměrné a rovné! Máte-li křivé, neváhejte nasadit rovnátka, to stojí za to. A každopádně bílé. Skrývají-li vaše ústa kvůli kouření a pití kafe žluté chudáky, dojděte si na bělení. Dneska už to nestojí takový majlant, nebo se holt smiřte s tím, že když na někoho vyvalíte žluté tesáky, těžko nazve váš úsměv sexy.

Brada: Jednoznačně stačí, když máte jednu. Větší počet brad fakt není sexy. Preferovaná je určitě brada jemná dívčí, hranatá s ďolíkem uprostřed je sexy u Jamese Bonda, nikoliv u milenky.

Krk: Štíhlá labutí šíje je ideál. Každopádně když má dáma krk širší než já, něco není v pořádku. Býčí šíje se dá obdivovat u borce z jatek, nikoliv u dámy. Také vytažené laloky a zvrásnění připomínající psa šarpeje není úplně rajcovní.

Další, ještě zajímavější části ženského těla, jako prsa, břicho, zadek a nohy proberu ve druhé části svého vědeckého díla. K přečtení už zítra na www.prozeny.cz.

Naštval jsem vás? Tak si klidně ulevte v diskuzi tady pod článkem. Anebo jestli chcete znát můj názor i na něco dalšího, napište mi do poradny Jak to vidí chlap.

Reklama

Související témata:

Načítám