Hlavní obsah

Naše prsa... Mějme je rády! 3

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Výběr pro různé příležitosti je bohatýFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

3. díl - Naše prsa jsme již zpevnily snadnými cviky, opečovaly je kosmetikou a naučily se vybrat správnou podprsenku tak, aby nám opravdu seděla. Ale pro dokonalý pohled (i pro naše muže) nám ještě kousíček chybí - co ňadra ozdobit malým šperkem či jemným tetováním...

Článek

Ať jsou krásná

Ňadra přitažlivá, hebká a voňavá - tak si je muži představují. Vzhledu našeho výstřihu můžeme dopomoci i použitím tělového pudru, či zvýrazněním barevnými flitry. Tetování v této oblasti bychom v tak citlivé partii mohly vyřešit jen dočasným obtiskem, salony krásy nabízejí mnoho variací. Rozsvítit hebký nádech své okrasy můžeme také občasnou výživnou pleťovou maskou na prsa z přírodních produktů s vitaminy.

Podprsenka pro každou příležitost

Od první podprsenky a rozhlédnutí po módních trendech, jsme dospěly do momentu, kdy potřebujeme prádlo v různých kategoriích - podle toho, k jaké příležitosti je použijeme.

Na sportování se nám hodí určitě podprsenka bez kostice, s širšími ramínky bez zapínání, či top - jakoby odstřižený nátělník. Pokud potřebujeme ňadra zvýraznit, radost nám udělá podprsenka s tzv. push-up efektem - svým střihem a speciálními vycpávkami umožní úchvatně vyplnit hluboký výstřih šatů. I malá prsa se tak díky krejčovskému triku zviditelní. Méně sledovaný, ale neméně častý problém, jsou prsa nadměrně velká. Pro takové případy se hodí zmenšovací podprsenka s elastanem, která může ňadra zmenšit až o jednu velikost a navíc má širší ramínka, aby prsa nenamáhala páteř.

A jakou podprsenku pro intimní chvilky? Zde se jistě meze nekladou, ať už jde o barvu, materiál či střih. Určitě ale přihlédněte k náladě či charakteru milostného aktu - partnera rozpálíte v červené, něžně svedete v růžové či bledě modré...

Tolik současnost, pojďme se naposledy podívat do historie podprsenek a korzetů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Podprsenka musí dobře sedětFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Podprsence pomohla válka!

V roce 1917 vstoupily Spojené státy do první světové války. Americké ženy byly oficiálně vyzvány, aby pomohly v boji proti nepříteli. Jak? Úřady je požádaly, aby přestaly nakupovat korzety s vyztužených kovovými kosticemi. Znamenalo to úsporu 28 000 tun železa, které mohlo být použito jinde. Podprsenka se tak navždy zbavila konkurence korzetu.

A posledním revolučním zásahem do existence podprsenky byl rok 1928, kdy ruská imigrantka Ida Rosenthalová vymyslela členění ženských ňader podle velikosti. Tím se úkol švadlen mohl svěřit tovární výrobě.

Je zřejmé, že ženská ňadra jsou kapitola v lidském vývoji, která by vydala na mnoho článků. Nesčetněkrát byla inspirací umělců i předmětem trápení či vyjádřením názoru (Amazonky, emancipace...). Jedno, prvotní, je ale v rámci věků nezpochybnitelné: prsa představují především úlohu matky, a tak si zaslouží naši pozornost a péči.

Reklama

Související témata:

Načítám