Hlavní obsah

Nechce, abych byla štíhlá! Proč?!

Foto: thinkstock.com

Vysvětlete manželovi, že cvičíte kvůli zdravíFoto: thinkstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jste se rozhodla shodit přebytečná kila a žít zdravěji. Opřela jste se do toho, začala správně jíst a chcete chodit pravidelně cvičit. Ale ouha! Partner vás nepustí. Protože žárlí! Ptáte se proč, když to děláte i proto, abyste se mu líbila? A dá se s tím něco dělat? Ano, víme, jak!

Článek

Na žárlivce potřebujete spojence!

Žárlivost je nemoc ne moc lehká, zpívá Petr Novák v Krásce a zvíře. A to je pravda. Žárlivec totiž žárlí nejen na každého, kdo se kolem vás nachomýtne, ale také na všechno, co vás baví. Počítejte s tím, že si nedá nic vymluvit a na všechno má svou odpověď. Cvičení je navíc bohulibá činnost pro všechny, které chtějí zhubnout, a proto budete potřebovat podle psycholožky Tamary Cenkové spojence.

„Tenhle spojenec musí mít schopnost reagovat na ,přiblblé' důvody partnera, proč necvičit,“ vysvětluje velmi otevřeně psycholožka. Ideálním spojencem je ošetřující lékař. „Milá děvčata, navštivte vašeho ošetřujícího lékaře a vysvětlete mu, jak se váš partner dívá na cvičení a domluvte se, že ho přivedete. Buďte s lékařem připravené, jak mu zdůvodníte cvičení, např.: Když žena hubne, potřebuje se pohybovat, aby kůže nebyla povadlá. Nebo: Je potřeba cvičit pod odborným dohledem, aby si žena víc neublížila, než pomohla to je argument na to, že můžete cvičit i doma,“ radí zcela konkrétně Tamara Cenková.

Je zkrátka potřeba sehrát patřičné divadlo, kterému partner uvěří. Trochu přehnat vaši nadváhu z lékařského hlediska. Na argument, že se mu líbíte, taková jaká jste, můžete odpovědět, že vás bolí kolena a ortoped doporučil zhubnout. „Pak bych vyžadovala po partnerovi, aby vás tam vodil a chodil pro vás. Z tohoto důvodu si vyberte tělocvičnu co nejdále od domova, aby se nemohl vracet. Myslím si, že každá svého žárlivce znáte nejlépe a najdete zdůvodnění i jemu šitá na míru,“ dodává psycholožka.

Foto: thinkstock.com

Od diety se nenechte odraditFoto: thinkstock.com

Odbornice na redukci váhy radí: Zatloukat!

Paní ředitelka brněnského Institutu redukce a prevence nadváhy Kompliment Eva Stožická k tomuto tématu tvrdí, že spousta klientek své hubnutí v institutu před partnerem tají. „Docházejí k nám dvakrát týdně na výživové konzultace spojené se cvičením, takže není až takový problém najít si nějakou tu výmluvu. Partnerovi to řeknou, až když už nějaká kila zmizí a on si toho všimne, což nebývá dřív než s takovým pátým kilem,“ usmívá se Eva Stožická. Není málo ani žen, které nikdy svému partnerovi neřekly, že jsou v hubnoucím programu a změnu své váhy zdůvodní třeba tím, že méně jí. Jinak samozřejmě paní ředitelka poukazuje na to, že problém by neměl řešit ani tak výživový odborník, jako psycholog, jelikož se týká mezilidských vztahů, proto její vyjádření berte spíše jako perličku k danému tématu.

Dejte si ale pozor!

Nejhorší je útok. Tomu se vyhněte. Neberte jeho žárlivost do úst a nedělejte mu scény podobné těm, které dělá on vám. Nevyhrožujte mu, to nezabírá. A pamatujte si, že nic není důležitější, než vaše zdraví! Představte si, že někdy mají žárlivci raději baculky, protože si myslí, že se míň líbí. Ale to je samozřejmě omyl!

Pokud vám opravdu záleží na vašem zdraví a štíhlé postavě, rozhodně postup paní psycholožky vyzkoušejte, než abyste to vzdaly předem. Přeji vám hodně sil a trpělivosti!

Snažíte se zdravě zatočit s přebytečnými kilogramy? Přidejte se k nám a čtěte pravidelný seriál o hubnutí. Já už mám osm kilo dole a kolik se podaří se mnou zhubnout vám? Další rady a recepty na zdravá jídla najdete v mém pravidelném deníčku. Ohledně pohybu a sportu se můžete poradit s trenérem Michalem Šubrem. Tak honem, léto je ještě před námi!

Reklama

Načítám