Hlavní obsah

Nechce svatbu? Obelstěte ho!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nažeňte ho k oltáři. Stačí pár trikůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Jste spolu už nějaký ten pátek a on se stále nemá k tomu, aby vás požádal o ruku? Když k celé záležitosti změníte postoj, i on přehodnotí názor! Co tedy udělat pro to, abyste mohla vybírat vysněné svatební šaty?

Článek

Toužíte-li po svatbě, nekřičte to do světa. Muž chce být lovcem a iniciátorem všeho důležitého, takže mu vezmete vítr z plachet, když se začnete angažovat sama. Taky by se mohl polekat a vzít nohy na ramena. Celý život s jednou ženskou? Výchova dětí, rodinné rady, kompromisy? No fuj! Než se schoulit v koutě a přemýšlet, proč si nechce dobrovolně uvázat železnou kouli na nohu, máme pro vás několik tipů, jak zvládnout jeho emoce a přesvědčit ho, že si to vlastně sám přeje.

Svatba? Ještě ne!

Pokud vás trápí blízká budoucnost a chcete mít jasno, odpusťte si řeči o krásných bílých šatech, které jste viděla ve výloze, tikajících biologických hodinách i úvahách, koho by si váš milý přál za svědka, kdyby jednou došlo na svatební den. Moc okaté. Lépe zafunguje nenápadné postrkování a narážky, že nic netrvá věčně a vy můžete ze vztahu kdykoliv vycouvat.

Stáhněte se

Ustupovat do pozadí se obecně vyplácí v případě, že chcete vzbudit zájem. Nejdřív ale naťuknete situaci: „Víš, miláčku, já ti nevím. Miluju tě, ale nejsem si tak jistá, jestli chceme oba totéž. Měli bychom se rozhodnout, zda náš vztah posuneme dál, ale v žádném případě nechci tebe ani sebe tlačit do něčeho, co ani jeden nechceme." Dál zatím nic nerozebírejte. Jemu dojde, že musí zapřemýšlet, co jste tím vlastně myslela. Rozvážná slova a klidné jednání zapůsobí. Tak si ponecháte svoji cenu a zároveň ukážete, že nemáte zapotřebí tlačit ho do kouta.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Do svazku ho netlačteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Omezte společné chvíle

Co by se stalo, kdybyste použila křik a výčitky? Šel by radši na pivo, v duchu by si myslel něco o hysterkách a vyčkával by, až vás amok přejde. Pak by jen tiše našlapoval a k ničemu by se stejně neměl. Taky by mu došlo, že se chcete mermomocí usadit. Takhle ne! Cesta k oltáři vede jinudy:

  • Nestavte ho před rozhodnutí ano či ne. Vždyť vy taky nesnášíte ultimáta.
  • Chovejte se rozumně a dospěle.
  • Nedělejte scény, že od něj ihned odejdete, když vám neslíbí zásnuby.
  • Klidným hlasem mu oznamte, že vám na něm záleží, ale nechcete, aby došlo k mrhání časem.
  • Výčitkami ničeho nedosáhnete, takže ho neatakujte.
  • Emoce držte v mezích. Po vyslovení domněnky, že by se mezi vámi měla situace ujasnit, budete podrobena zkoumání, takže je důležité udržet rozvahu hlavně v této době „po". (Začne vás testovat, jak to máte s tím klidem.)
  • Snažte se nepůsobit nejistě, trvejte na svých názorech.

Pokud se dlouho nic neděje, ukrojte z koláče společně stráveného času dva díly. Zeptá se vás, co budete dělat o víkendu? „Ještě nevím, ale chtěla bych se jet podívat tam a tam." Neživte v něm představu, že se mu vyhýbáte záměrně, abyste ho potrápila. Není čas, to je všechno! Absence vaší přítomnosti i komunikace by ho měla podnítit k uvažování, že opravdu stojíte za to, neboť jednáte na rovinu, slušně, jste důsledná a opravdová. A znáte svoji hodnotu. Takovou ženu muži chtějí. (Jo, a taky se mu nejspíš začne stýskat. Ale pst!)

Reklama

Načítám