Hlavní obsah

Nej kabelky pro každou událost!

Foto: thinkstock.com

Kabelka je nezbytnou součástí ženyFoto: thinkstock.com

Reklama

Firemní party, oslava narozenin, divadlo, slavnostní filmová premiéra... Zkrátka chystáte se na společenskou akci, na které chcete zazářit. To se vám ale nepovede, pokud svůj dokonalý look zazdíte špatně zvolenou kabelkou. Výjimečná událost si žádá luxusní kabelku. Vyberte si správně dle typu akce!

Článek

Za prvé kabelka by měla ladit se zbytkem oděvu, s botami a účesem, ale její výběr je nutné podřídit i události, na kterou se chystáte. „Výběr kabelky má svá pravidla i různá, obecně platná doporučení. Například na soukromou party byste neměla vyrazit s psaníčkem a na firemní večírek byste si neměla brát kabelku s delším pasem přes rameno,“ říká na úvod Martina Koliková, módní poradkyně a stylistka.

Firemní ples či večírek

Na firemní ples či slavnostní večírek byste měla ke své róbě zvolit menší kabelku na rameno anebo kabelku s malým uchem do ruky. Ideální však je, pokud vám kabelka nebrání v tanci a není příliš velká. Rozhodně v ní nenoste velké a těžké věci, jako je třeba svazek klíčů nebo peněženka se spoustou dokladů, průkazů a vizitek. Na plesech platí, že čím menší a jednodušší kabelka bude, tím lépe.

Foto: Ivanna Benešová

Velmi luxusní jsou kabelky Louis VuittonFoto: Ivanna Benešová

„Na plesy patří kabelky lesklé a bohatě zdobené, například diamanty, vyšíváním zlatými či stříbrnými nitěmi a podobně. Pokud jde o ples vyšší kategorie, kde se sejde movitější skupina lidí, nebojte se sáhnout i po dražších značkách, jako je Dior nebo třeba Gucci. Významná akce si žádá významnou značku,“ tvrdí Koliková a dodává, že luxusní kabelku si můžete třeba i zapůjčit. Půjčovné takové kabelky se pohybuje okolo pěti set korun na víkend.

Stylový retro večírek

Ani při pozvání na večírek či ples stylizovaný do dřívějších dob nemusíte zoufale věšet hlavu. Můžete buď oprášit nějakou kabelku po babičce, nebo si pořídit kulatou kabelku ve tvaru „kyblíček“. Jedná se o kabelky s kulatou spodní částí, pevným plochým dnem a pevnou koženou hranou, která se směrem nahoru zužuje. Většinou mívá zavazování na šňůrku a k tomu jedno ozdobné ucho na držení. „Takovéto kabelky se nosily již za dob králů a v kategorii luxusní módy se udržely dodnes. Nabízí je například Kenzo nebo Louis Vuitton,“ radí stylistka Koliková.

Filmová premiéra nebo vyhlašování cen

Kulturně společenské události jsou většinou postaveny na principu toho, že se díváte, sedíte a tleskáte. Po skončení programu si popovídáte se známými anebo získáte nové přátele či pracovní kontakty. Tančí se málo. A podle této skutečnosti se také ženám obecně doporučuje, aby na akce tohoto typu, chodily s psaníčky. „Psaníčko je malá, většinou plochá kabelka, kterou drží žena po celou dobu akce v ruce. Působí velmi elegantně,“ vysvětluje Koliková. A dodává, že čím méně vzorů a potisku na psaníčku bude, tím lépe. Psaníčko by totiž nemělo příliš strhávat pozornost. A rozhodně by jeho barva měla ladit s barvou nehtů, pokud je má žena nalakované.

Foto: thinkstock.com

Psaníčko se hodí na filmové premiéryFoto: thinkstock.com

Stylově i na služební cestu

Kabelky však nepatří pouze na plesy a společenské akce. Své užití mají v běžném denním režimu. S kabelkou třeba i cestujete. A věřte, že ani na služební cestu byste se neměla vydávat s nevhodně vybranou kabelkou. Je pochopitelné, že zvolíte takovou, do které se vám vejde více věcí a pohodlně se ponese. Ideální a velmi žádané jsou v dnešní době kabelky větších rozměrů vyrobené z lakované kůže. „Jsou pevné, elegantní a působí luxusně. Celou řadu těchto kabelek nabízí Gucci a Dolce & Gabbana,“ uvádí pro představu stylistka Koliková.

Výběr vhodné kabelky podle dané situace není rozhodně nic, co byste nezvládla. Jak vidíte, stačí se vždy zamyslet nad tím, zda není kabelka moc velká nebo třeba neforemná, aby vás neomezovala například v tanci či pohodlném cestování. Případně vám jistě poradí v obchodě nebo v půjčovně kabelek. A vy tak vždy můžete působit jako módní guru!

Reklama

Související témata:

Načítám