Hlavní obsah

Nejdřív úklid, potom sex!

Foto: Famous.cz

Více energie znamená více sexu!Foto: Famous.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pánové si často stěžují na nedostatek sexu, jejich partnerky pak na fakt, že péče o domácnost visí na krku jen jim. Dvojice, které se totiž o úklid domácnosti dělí nejspravedlivěji, mají sexu nejvíce. Podle sociologů z New Jersey naopak muži, kteří nehnou doma ani brvou, mívají sexuální život s manželkou nejchudší. Ale platí také fakt, že ti, kteří tráví úklidem a péčí o domácnost nejvíce času – bez ohledu na pohlaví – bývají v posteli nejaktivnější.

Článek

„Neříkáme přímo, že úklid domácnosti vede k sexu,“ tvrdí profesorka Constance T. Gagerová, podle níž však lidé, kteří společně pečují o domácnost, mají více času a také více energie na sex.

Gagerová zkoumala u 6,9 tisíce manželských párů jejich volný čas, kolik ho oba partneři mají, jak se dívají na role pohlaví v domácnosti a jak se podílejí na různých aktivitách. V rámci domácích prací pak definovala vaření, úklid, mytí nádobí, praní prádla, odvoz dětí do školy, nákupy, práci na zahradě, péči o auto a placení účtů.

„Myslíme si, že lidé, kteří mají hodně energie, pracují dlouho v práci, stráví více času domácími pracemi a mají také více energie na sex. Není to tak, že byste se mohli vrátit domů a začít uklízet jako šílení a tím se zlepšil váš sexuální život,“ vysvětluje své závěry profesorka Gagerová.

Pohled na role pohlaví v domácnosti má je malý vliv na frekvenci pohlavních styků, zatímco čas strávený domácími pracemi velký. Tento fakt nemění ani věk, zdraví, víra, rasa či etnikum, vzdělání, uspokojení z manželství, věk dětí či výše příjmů.

Reklama

Související témata:

Načítám