Hlavní obsah

Nejnovější pixarovka na DVD

Foto: pragency.cz

Vall-I, toho si musíte zamilovat!Foto: pragency.cz

Reklama

Nejnovější film ze studia Pixar, tvůrců Hledá se Nemo, Ratatouill nebo Úžasňákovi, je o robotovi jménem VALL-I, který jako poslední ze všech zůstal na Zemi a který má jednu výrobní vadu - stává se osobností s touhami a sny.

Článek

VALL-I vychází na dvoudiskovém DVD ve speciálním ekologickém balení a je doplněn řadou bonusů a zajímavostí. Mezi nimi nechybějí dva nové krátké filmy studia Pixar, vystřižené scény, reklamní spoty korporace BnL, VALL-I ho videorevue či série dokumentů.

VALL-I (Víceúčelově Automatický Likvidační Lisovač - Imunizátor) je poslední robot na planetě Zemi, kterého tu lidstvo zanechalo, aby ji vyčistil. Balí veškerý odpad do úhledných kostek.

Po sedmi stech letech ale trpí jistou drobnou poruchou - vyvinula se u něj osobnost. Je příšerně zvědavý, do všeho strká nos, ale je také trochu osamělý. Jediným společníkem je mu šváb Hal.

Každý den VALL-I pečlivě vytváří další a další odpadní kostky a při své práci objevuje zajímavé předměty. Dá se říct, že je sběratelem starožitností - do jeho sbírky patří například Rubikova kostka, žárovka nebo lžíce, kombinovaná s vidličkou, jeho největším pokladem je ale stará videokazeta s filmem Hello Dolly.

Foto: pragency.cz

Nová láska - Eva a Vall-IFoto: pragency.cz

Romantický VALL-I sní o tom, že se jednoho dne setká s někým dalším, jako je on, že v životě musí existovat něco víc než jen monotónní každodenní práce.

To se mu nakonec splní, když se setká s robotkou jménem EVA (Environmentálně Vyhledávací Autosonda), která na Zemi přistane, a VALL-I se vydává na dobrodružnou cestu napříč galaxií, kterou si nedokázal představit ani v těch nejdivočejších snech.

Film s jedním z nejúžasnějších a nejdojemnějších hrdinů letošního roku vydělal ve světových kinech téměř 500 mil. dolarů.

Hlasy postavám propůjčili Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, Sigourney Weaver

V českém znění Jan Maxián, Tereza Bebarová, Milan Šteindler, Dagmar Čárová

Foto: pragency.cz

Vall-I nyní i na DVDFoto: pragency.cz

VALL-I - 2disková ekologická edice (Wall-E) V prodeji a půjčovnách od 5. 12. 2008 Doporučená MOC: 499 Kč

Reklama

Načítám