Hlavní obsah

Nejoblíbenější samolepky na stěny. Máme jich hned 10!

Foto: samolepici-dekorace.cz

Květiny se na dekoracích objevují stále, ale pěkně vyrostly. Chybět nesmí ani postavy!Foto: samolepici-dekorace.cz

Reklama

Jsou prostě úžasné! Máte pocit, že váš pokoj vypadá nudně? Nebo vám děti ušpinily zeď? Nemusíte hned nechat vymalovat celý byt! Ve všech těchto případech pomohou samolepky na stěnu. Podívejte se, jaké jsou v současnosti nejoblíbenější a nejkrásnější!

Článek

Originální, jednoduché na lepení a také poměrně levné – to jsou základní vlastnosti samolepicích dekorací na stěny. A lidé je milují! Není proto divu, že firmy nabízejí stále nové a nové dekorace a vzory. A tak lze vysledovat, podobně jako u klasických tapet nebo barevných zdí, i zde určité trendy a módní vlny. Jaké jsou? Na obyčejné drobné kytky rozhodně zapomeňte! Samolepky dokážou být mnohem nápaditější!

S tetováním do světa i mezi celebrity

Kytičky do obýváku, zvířátka do dětského pokoje – takto „opatrně“ se vybíraly a kupovaly samolepicí dekorace zpočátku. Ale protože je snadno obměníte – jak jednoduché je jejich lepení i odstraňování se dočtete v článku Super dekorace: tetování na stěny – není problém dodat si odvahy a zkusit něco mnohem většího a originálnějšího.

Do této kategorie se určitě řadí panorama světových metropolí nebo významné památky, prim zde hraje Paříž či New York, ale i známé osobnosti z pěveckého a hereckého světa. Milujete Elvise nebo Beatles? Klidně s nimi můžete trávit každou noc v ložnici! Třetí nejoblíbenější kategorii tvoří různé nápisy, slogany, vzkazy či hieroglyfy. Samolepky na stěny se prodávají i ve formě jednotlivých písmenek, takže si lze na zeď „napsat“ opravdu cokoli.

Samozřejmě, že si své místo mezi dekoracemi stále drží rostlinné motivy. Jenže už dávno nejde o drobné kvítečky. Nahrazují je mnohem výraznější traviny, keře či bambus v „životní“ velikosti, které mají na výšku metr či dva.

Ale konečný výběr samozřejmě záleží na vašem vkusu i tom, kam chcete dekoraci umístit. Rostliny či fantazijní rostliny se dobře hodí do ložnice, písmena a vzkazy často nacházejí své místo v kuchyních, jídelnách a na chodbách, světové metropole zase dodají na originalitě obýváku či pracovně. Také není pravda, že zvířátka jsou pouze výsadou dětských pokojů. Stylizovaná či jejich siluety lze použít prakticky kdekoli!

Nalákali jsme vás a přesvědčili, že tetování stěn je pro váš interiér to pravé? Pak si určitě vyberete z našich deseti tipů!

1. Na výlet do Paříže

Světové metropole patří k oblíbeným motivům. Pokud po nich také toužíte, pořiďte si siluetu Paříže! Prodává se ve dvou velikostech: menší má rozměr 100 x 26 a větší 200 x 52 centimetrů. Obchod talocan.cz je nabízí za 310 a 940 korun.

Foto: talocan.cz

Foto: talocan.cz

2. Svoboda je v obýváku třeba

Chcete-li být více světoví, dejte ve svém obýváku prostor motivu Sochy svobody. Opravdu ji nikdo nepřehlédne. Obraz má totiž výšku 163 a šířku 60 centimetrů. Samolepici-dekorace.cz ji prodávají za 1190 korun.

Foto: samolepici-dekorace

Foto: samolepici-dekorace

3. S Elvisem na věčné časy

Ať už jste fanouškem Elvise Presleyho, nebo ne, musíte uznat, že jeho portrét stěnám sluší! A podle míry fandovství si lze vybrat i velikost tetování. Nejmenší má výšku 60 centimetrů a stojí 490 korun, největší potřebuje na stěně prostor metr a půl a v internetovém obchodě nalepit.cz stojí 1490 korun.

Foto: nalepit.cz

Foto: nalepit.cz

4. Když máte jiný (hudební) vkus

Dávali jste a stále dáváte přednost legendárním Beatles? Pak si určitě raději než Elvise nalepíte na zeď portrét Johna Lennona. Pořídit si ho můžete ve třech velikostech – od 54 x 70 až po 93 x 120 centimetrů za cenu 460 až 1350 korun. Stačí navštívit obchod talocan.cz.

Foto: talocan.cz

Foto: talocan.cz

5. Bambus oblíbenější než dřevo?

Bambus prý začíná válcovat dřevo. A pro vaše zdi to platí také. Stačí se podívat na samolepku bambusového stvolu, která má rozměr 47 x 204 centimetrů. Tapetydobytu.cz dekoraci nabízejí za 620 korun.

Foto: tapetydobytu.cz

Foto: tapetydobytu.cz

6. Tam za stěnou v rákosí

Dalším oblíbeným zástupcem ze světa botaniky může být třeba rákos. Opět se prodává ve třech velikostech – padesát, sto a sto padesát centimetrů a v každém balení – cena se pohybuje od 690 do 2090 korun – dostáváte dvacet rákosových doutníků. Jak si je na stěně, nebo po celém bytě uspořádáte, to už záleží zcela na vás. Inspiraci najdete na stránkách samolepkynazed.cz.

Foto: samolepkynazed.cz

Foto: samolepkynazed.cz

7. Takhle vypadá čínská ryba

Čínština je prý jazykem budoucnosti, a tak se vám určitě vyplatí osvojit si aspoň několik základních znaků, tento znamená ryba a můžete si s ním vyzdobit zeď třeba právě v obýváku. Vyrábí se v několika výškách a čtyřiceticentimetrová samolepka stojí v obchodě wallvinil 210 korun.

Foto: wallvinil

Foto: wallvinil

8. Ideální dekorace pro zapomnětlivé

Některé samolepky jsou nejen krásné, ale i velmi užitečné. To platí třeba pro tu „don't forget“, tedy nezapomenout! Více než v obýváku ji asi oceníte v chodbě nebo na dveřích, ale jak upozorňuje výrobce – vajco team – lze ji rozstříhat na jednotlivé předměty a polepit jimi celý byt! Sice to bude spíš veselé než krásné, ale co si ušetříte starostí a kroků, když se nebudete muset každé ráno vracet pro brýle. Za to vám těch 1990 korun stojí!

Foto: vajco

Foto: vajco

9. Když kytičky, tak v trendových barvách!

Že vám zde stále chybí klasické kytičky, které určitě mezi oblíbené motivy stále patří? Zde jsou! A to dokonce v trendových barvách, mezi nimiž je fialová. Zde je zkombinovaná s růžovou a černou. Za samolepku o velikosti 50 x 70 cm dáte v Otto shopu 429 korun.

Foto: otto-shop

Foto: otto-shop

10. Bez koček to (aspoň u někoho) nejde!

Zvířecí motivy jsou sice určené zpravidla do dětských pokojů, ale některé se hodí i do „dospěláckých“ interiérů. Příkladem je toto tetování z obchodu samolepkynazed.cz. Měsíc a hvězdy si můžete nalepit v libovolné vzdálenosti od kočiček. Na výběr máte dekoraci vysokou 40 cm za 420 korun nebo 120cm za 1620 korun.

Foto: samolepkynazed.cz

Foto: samolepkynazed.cz

Které tetování se líbí nejvíce vám? Nebo máte nějaký vlastní tip? Řekněte to ostatním v diskusi pod článkem!

Reklama

Načítám