Hlavní obsah

Nepřekonatelné bavlněné ložní prádlo

Bavlnu není třeba představovat. Zajímá vás, proč je tolik oblíbená? Vše se dozvíte v tomto článku.

Článek

Lidstvo používá bavlnu už po celá staletí a i dnes tvoří pevný základ veškerých kvalitních lůžkovin. Na světě nenajdete žádný jiný materiál, který by měl tak široké využití. Nejčastěji se s ní setkáváme v podobě lůžkovin, spodního prádla, oblečení a ručníků a osušek. Své prvenství v oblíbenosti textilních surovin si zasloužila zcela právem. Jedná se o materiál příjemný na dotek, který nabízí mnoho dobrých vlastností. Pojďme se podívat, které to jsou.

Klady

· Dobrá absorpce vlhkosti

· Měkká, hřejivá a na dotek příjemná látka

· Odolná vůči vysokým teplotám

· Nebývá často napadána moly

Zápory 

· Hodně se mačká a má tendenci se srážet

· Špatně snáší sluneční záření, díky kterému křehne a ztrácí pevnost

Bavlněné povlečení MICHAELA – černá

Bavlněné povlečení na několik způsobů

První věc, po které pátrejte při nákupu povlečení, je určitě materiál. Ačkoliv jsou ty syntetické dnes na vysoké úrovni, bavlna stále zůstává nepřekonána. Díky speciálním úpravám se bavlna dá přizpůsobit tak, aby měla přidanou hodnotu pro specifické skupiny spotřebitelů. Tak například krepové povlečení si zachovává všechny její kladné vlastnosti, ale díky zvrásněnému povrchu látky jej už není nutné žehlit. Na léto je vhodné zvolit chladivější materiál, a tak můžete sáhnout po saténu nebo klasickém bavlněném povlečení, jež má dobré termoregulační vlastnosti.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – švestková 90 x 200 cm

Kvalitní prostěradlo jedině z bavlny

Prostěradla dnes nakoupíte snad ve všech barvách, jaké si lze představit, ale co se týká materiálů, jsou dva, které žádný jiný nepředčí, a i za tím vším je bavlna. Pokud zvolíte jersey prostěradla, určitě nebudete zklamáni. Mají totiž mimořádně jemný povrch a jsou tak pružná, že je lze vypnout až o 25 % jejich původní velikosti, a proto se vyrábí bez umělých příměsí. Naopak froté prostěradla v sobě malé procento syntetických látek mají, ale zato jsou hřejivá a vytvářejí útulné prostředí.

Pohodlný nákup v klidu domova

V dnešní uspěchané době již nemusíme zdlouhavě vybírat zboží po obchodech, vše lze zařídit v klidu domova. V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz si jistě budete mít z čeho vybírat, čeká vás zde široká nabídka moderních lůžkovin a vstřícný personál, jenž vám rád pomůže s nákupem.

Reklama

Načítám