Hlavní obsah

Jak porozumět chlapům?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mohou si dva odlišné světy porozumět?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži pocházejí z Marsu a ženy z Venuše. Proto se tak skvěle doplňují a proto si často tak strašně nerozumějí. Jenže nekomunikovat nelze, i samotné mlčení v sobě nese určitý vzkaz. Co teď? Jak se s prototypem muže-nechápavce dorozumět? Nebojte se, poradí vám s tím zkušení odborníci na konferenci s názvem MUŽ!

Článek

„Na začátku bylo slovo. Hned po něm přišlo nedorozumění.“ Tak zní citát R. K. Sprengera, který zcela vystihuje nejčastější problém v partnerských vztazích – nerozumíme si. A právě na lidskou komunikaci, na porozumění mezi mužem a ženou, je zaměřena v pořadí již osmá konference z projektu Manuál úspěšné ženy, zkráceně MUŽ. Lifestylové přednášky, jejichž patronkou je první dáma etikety Eliška Hašková Coolidge, jsou určeny všem ženám bez ohledu na profesi či věk. Nadcházející setkání s názvem Za vším hledej muže aneb Ženská a mužská komunikace pod lupou se uskuteční již 19. září v Grand Hotelu Bohemia v Praze.

Odborníci vědí, jak na to!

Zvednutý prostředníček patrně pochopí stejně muž i žena. Existují ale gesta a neverbální projevy, které si obě pohlaví mohou vykládat různě! I o tom bude hovořit první přednášející PhDr. Dr. phil. Laura Janáčková, CSc., ve svém příspěvku Praktická komunikace pro každý den. Na ni naváže prof. PhDr. Jaromír Janoušek, DrSc., který poodhalí přítomným propojení mezi komunikací a psychikou jedince. Odpoledne se spolu s PhDr. Táňou Nálepkovou podíváme na odlišnosti v ženské a mužské komunikaci. A abychom netvrdili, že pouze muži nerozumějí ženám, nabídne nám autor více než padesáti publikací Ing. David Gruber během své přednášky ten druhý pohled, pohled chlapa. Konferenci uzavře Eliška Hašková Coolidge svým výkladem o správném oblékání a Mgr. Robert Stuchlík, který poodhalí tajemné propojení komunikace a astrologie.

Foto: ehc.cz

Eliška Hašková Coolidge je dokonalá dámaFoto: ehc.cz

Od dob, kdy se lidé dorozumívali tamtamy a dopisy doručovali pocestní, už uplynula hezká řádka let. Přišel čas, kdy se komunikaci musíme učit, podívat se na ni právě tak trochu pod lupou. Konference MUŽ pro vás může znamenat ten správný krok vstříc vzájemnému porozumění! Přihlášky na www.manulazeny.cz.

Reklama

Načítám