Hlavní obsah

Nestyďte se za rychlovku!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tousty můžete připravit za pár minutFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není čas na hrdinství kolem sporáku a soustavy kastrolů. Prostě jsou chvíle, kdy se zdržíte cestou domů při nákupech, nebo prostě chcete čas místo vaření investovat do hovoru s kamarádkou. V takové chvíli některé hospodyňky prohledají zásobu instantních polévek a ty druhé – mezi které hodláte vstoupit – vezmou do ruky sendvičovač.

Článek

Je to spotřebič malý, nenápadný, dokonce i příjemně levný, ale až ho vyzkoušíte, zřejmě se do něj zamilujete. Díky němu totiž během pát minut nasytíte i slušně mlsnou rodinku – a navíc, každému můžete vyhovět, co se chutí týče. Toustíky mohou být totiž masové, sýrové, plné zeleniny, sladké nebo ovocné. A co víc, až dostanete sendvičovač „do ruky“, můžete se na něm naučit i péct! Ne, neděláme si legraci ani nepřeháníme – piškotové těsto, lívanečky, palačinky, nechejte se překvapit!

Jděte hlavně po povrchu

Dřív než začnete poznávat, co všechno sendvičovač umí, musíte ho zařadit mezi své domácí spotřebiče. Jak už jsme naznačili, není to kdovíjaká investice, takže se pro něj můžete rozhodnout den ze dne.

Až budete vybírat, jděte hlavně po povrchu – tedy zjistěte, jakým materiálem jsou potaženy stěny jeho „plotýnek“. Ideální je teflon, ke kterému se nic nechytá a následné čištění tedy nebude delší a horší proces než celá příprava jídla. Je sice pravda, že si budete muset dávat pozor, abyste teflon nepoškodila vidličkou, ale jen hýčkala dřevěným nebo plastovým náčiním, ale to už stejně ovládáte ze zacházení s pánvičkou, takže to není problém. Za to pohodlí, že nemusíte drhnout a odstraňovat, ale jen otírat, to opravdu stojí. Zajímejte se také o to, zda i při vysoké teplotě uvnitř zůstane rukojeť a tělo spotřebiče chladné natolik, abyste se nespálila.

Jestli jste zvyklá dívat se na energetický štítek a zkoumat spotřebu, asi vás nepotěší, že na něm najdete hodnotu kolem 700 W. Číslo vypadá nelichotivě, ale protože pro přípravu sendviče potřebujete jen chvíli, vyplatí se, zvláště když budete připravovat sladké varianty s čokoládou a ovocem. Na sendvičovačích většinou najdete dvě kontrolky – jedna napovídá, že je přístroj v síti, a druhá hlásí, jestli už je vnitřek dost teplý na to, abyste mohla vložit suroviny.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S přípravou vám mohou pomoci i dětiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tak, milé hospodyňky, už víte, kde bude mít váš sendvičovač své místečko na lince? Chtělo by to, aby šel zasunout mezi mikrovlnku a robota? To není problém - většinou jdou postavit na výšku a omotat přívodní šňůrou.

Netradiční pochoutky

Slibovali jsme, že vás nenecháme jenom na toustech se šunkou a sýrem. Takže jen trochu naznačíme a zbytek necháme na vaší zručnosti a fantazii: Mezi dva plátky toustového chleba můžete dát nutelu, rozmačkaný banán se skořicí, strouhaná jablíčka s cukrem, zbytek sýrové pomazánky, ale i masovou pastu…

V sendvičovači můžete připravit i rychlou vaječnou omeletu, upéci maličkou bublaninu, lívanečky...

Dobrou a hlavně rychlou chuť!

Reklama

Načítám