Hlavní obsah

Neuvěřitelná lehkost čaje Lipton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čaj je hned po vodě nejrozšířenějším nápojem na Zemi. A i když možná Češi nepatří k největším milovníkům čaje na světě, nachází si cestu k tomuto skvělému nápoji stále více konzumentů i u nás. Obliba jeho různých druhů se přitom vyvíjí: nový trend v pití čaje v Evropě i tuzemsku představují zelené a bílé pyramidové čaje značky Lipton.

Článek

Milovníci čaje po celé Evropě přicházejí na chuť novým zeleným a bílým pyramidovým čajům Lipton. Vedle vybraných a neotřelých kombinací svěžích příchutí oceňují konzumenti zejména neuvěřitelnou lehkost chuti těchto čajů bez jakékoli stopy hořkosti.

Není divu. Vždyť Lipton svým čajům věnuje v průběhu celého procesu – od pěstování, přes sklizeň až po balení – mimořádnou péči. Zelené a bílé čaje proto vyrábějí pouze z pečlivě vybraných mladých čajových lístků a pupenů, jejichž jemnou chuť pak dotvářejí u většiny druhů tóny ovoce a květin. Pyramidový sáček Lipton svým tvarem a velikostí navíc poskytuje čaji dostatek prostoru k uvolnění jeho lahodně jemné chuti.

Osvěžující lehkost těchto čajů je dána i tím, že zelené a bílé čaje při svém zpracování neprocházejí oxidací (nesprávně též fermentací), která je typická pro přípravu černých čajů. Pečlivě přebrané mladé lístky a pupeny se tak ihned po sklizni pouze suší a neprocházejí žádnými tepelnými procesy.

Díky šetrnému zpracování si zelené a bílé pyramidové čaje Lipton uchovávají maximum ze svých přirozených vlastností, pro které si čaje cení jeho milovníci i odborníci ze všech koutů světa.

Jestli už víte, proč ochutnat některý ze zelených či bílých pyramidových čajů Lipton, stačí si vybrat z řady lákavých příchutí. U zelených čajů Lipton je to třeba jasmínový květ, mandarinka a pomeranč, máta nebo kombinace citronu a meduňky. Také čistý bílý čaj Lipton White Tea nabízí směs nejmladších pupenů čajových lístků, kterým se říká Silver Tips, a dlouhých čajových lístků. Čistý bílý čaj vás potěší svým květinovým a meruňkovým nádechem, vybrat si ale můžete i příchuť osvěžující maliny.

Související témata:

Načítám