Hlavní obsah

Nevíte, co na sebe? Čtenářka Eva (31) také ne! Co jí poradila stylistka?

Foto: Eva Malúšová

Roli modelky si vyzkoušela jednatřicetiletá EvaFoto: Eva Malúšová

Reklama

Pokud i vám občas probleskne hlavou věta „nemám co na sebe“, jste na správné adrese. Ne, bohužel za vás nenakoupíme, ale nabídneme vám několik módních tipů, které můžete zúročit. Jako čtenářka Eva.

Článek

I tentokrát jsme vynechali profesionální modelky a do módy zapojili vás, čtenářky. Kombinace, které připravila stylistka Mariya Patrovská, si vyzkoušela jednatřicetiletá Eva. Přestože je momentálně na rodičovské „dovolené“, občas dochází vysílat do rádia, kde před mateřskou pracovala jako moderátorka a dramaturgyně. Ačkoli jsme oblečení vybírali přímo pro Evu, jednotlivými sestavami se můžete inspirovat všechny. Zamilujete si dlouhý rolák, vzorovaný kabát nebo košilové šaty?

Šortky neignorujte

Máte pro ně slabost? Pak je klidně noste během celého podzimu. Vynechat byste ovšem měly šortky z lehoučkých materiálů stejně jako ty, na kterých je zřetelně vidět, že patří k létu. Ideálním kandidátem pro chladnější dny jsou šortky kožené, které se navíc velmi snadno kombinují. Nosit je můžete s kozačkami i kotníčkovými botami (podpatky přitom nejsou nutností) a variabilní jsou i co se týče vršku. Stylistka sáhla po zajímavé halence s prostřihy na ramenou, využijete ale i silnější svetr, rolák nebo sako.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: halenka (H&M, 999 Kč), kožené šortky (Reserved, 2799 Kč), punčocháče (Reserved, 249 Kč/2 kusy), semišové kozačky (Aldo, 3999 Kč), náhrdelník (Topshop, 499 Kč), kabelka (Topshop, 1299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Už máte vybranou kabelku na podzim?Foto: archiv firem

Vzor? Noste ho s dalším vzorem

Pokud pečlivě sledujete naši rubriku, víte, že vám v mixování různých potisků a vzorů dáváme zelenou. Zariskovat se totiž vyplácí. Pozor, důležité je, aby spolu jednotlivé kusy stylově souzněly. A mimochodem, jestli jsou podpatky to jediné, co stojí mezi vámi a nošením šatů, podívejte se, co má Eva na noze. Lakované polobotky mají styl a o tom, že jsou pohodlné, se asi není potřeba rozepisovat.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Reserved, 999 Kč), kabát (Van Graaf, 8299 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč), kabelka (Mohito, 699 Kč), prsten (Dušní 3, Monies, 2390 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nedělejte kompromisy

Na rovinu – zdaleka ne každý módní trend je praktický. Tím spíš nás těší, že letošnímu podzimu a vlastně i zimě budou vládnout roláky všeho druhu. Kromě klasiky, kterou už určitě máte v šatníku, si můžete pořídit i prodlouženou variantu s rozparky na bocích. Nejvhodnějším parťákem pro takový rolák budou úzké kalhoty.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: koženkové kalhoty (Van Graaf, 1599 Kč), rolák (Reserved, 1699 Kč), boty (H&M, 949 Kč), náhrdelník (Debut Gallery, 6300 Kč), hodinky (Aldo, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Bez pořádného roláku se v této sezoně neobejdete. Který se vám líbí?Foto: archiv firem

Kouzlo asymetrie

Lemy v pečlivě rovné linii mají konkurenci. Jedním z dalších podzimních trendů totiž bude asymetrie. Stylistka Mariya Patrovská sáhla po zelené sukni, kterou zkombinovala s tak trochu retro topem.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (H&M, 1299 Kč), top (Mohito, 399 Kč), náušnice (Dušní 3, 3999 Kč), boty (Reserved, 1299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Extrémně lichotivé šaty

Je velmi málo kusů, o kterých se dá říct, že budou slušet téměř všem. Košilové šaty ale přesně takové jsou. Mají mírně projmutý pas, který podpoří ženské křivky, a zároveň nejsou příliš upnuté ani volné. Když k nim obujete vysoké podpatky a přidáte psaníčko, můžete v nich vyrazit i na večírek.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Topshop, 1799 Kč), klobouk (F&F, 409 Kč), kožené boty (Aldo, 2399 Kč), kožená kabelka (Debut Gallery, 5150 Kč)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na svůj věk! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám