Hlavní obsah

Nosíte správnou podprsenku? Známe 3 kroky, jak to zjistit

Foto: Astratex

Nosíte správnou podprsenku?Foto: Astratex

Volný obvod, bolestivé otlaky od ramínek nebo přetékající košíčky. A v horším případě i bolesti zad. Je vám to povědomé? Pravděpodobně nenosíte správnou velikost podprsenky.

Článek

Ale nebojte, nejste v tom zdaleka sama. A my vám poradíme, jak najít podprsenku, která vám opravdu padne.

1. Pohlídejte si obvod

Víte, že až 8 z 10 žen nosí špatnou velikost podprsenky? Ta jim často nesedí kvůli výběru obvodu. „Ženy si často neuvědomují, že je podprsenka pružná, a proto si pořizují zbytečně velký obvod,” popisuje jednu z příčin brafitterka společnosti Astratex Zdeňka Sahulová „A když mají pocit, že jim podprsenka nesedí, pořídí si jinou s ještě větším obvodem.”

Obvod podprsenky by přitom měl nést 80 % váhy poprsí. Proto jde o klíčový údaj, který často rozhoduje o tom, jak vám prádlo padne. Obvod by neměl nepříjemně svírat, ani být příliš volný. Prádlo tím ztratí svou podpůrnou funkci.

  • Co je to brafitting? - Výraz vznikl spojením anglických slov bra (podprsenka) a fitting (zkoušení). Označuje proces, během něhož si žena za asistence proškolené specialistky na spodní prádlo (brafitterky) vybírá skvěle padnoucí podprsenku. Brafitterka si vyslechne klientčina přání, přeměří ji a zjistí její správnou velikost. Poté jí doporučí konkrétní modely k vyzkoušení.

2. Vyberte vhodný střih a velikost košíčků

„Stává se, že ženám v důsledku stavby těla nebo tvaru hrudníku střed podprsenky nesedí tam, kde by měl. Proto je důležité vybrat správný střih,” radí Zdeňka Sahulová. Některé ženě perfektně padne vykrojená bardotka, jiné bude lichotit model z lehkého materiálu Spacer.

Důležitá je i velikost košíčků. Prsa z nich nesmějí „přetékat” ani se v nich ztrácet. Vhodně zvolený střih podprsenky v kombinaci se správným obvodem a padnoucími košíčky prsa krásně podepře, jemně vytvaruje nebo na pohled zvětší. Ženám s velkým poprsím naopak pomůže s optickým zmenšením a zajištěním opory po celý den.

Foto: Astratex

Brafitterka Zdeňka Sahulová pomáhá ženám s výběrem správné podprsenkyFoto: Astratex

3. Správně se změřte

Ke zjištění správné velikosti podprsenky budete potřebovat jen krejčovský metr a pár minut soukromí. V podprsence bez výztuže si změřte obvod přes prsa v oblasti bradavek, pod prsy a v přirozené linii pasu. Při měření obvodu je třeba měřit těsně pod prsy a při úkonu vydechnout.

Údaje zadejte do online Poradny, která ihned spočítá vaši správnou velikost a doporučí vám konkrétní typy podprsenek. A pokud si chcete užít péči brafitterek, zastavte se v naší Poradně Astratex v pražských Holešovicích. Zdeňka Sahulová a její kolegyně s vámi vyberou podprsenku, kterou nebudete chtít sundat. Stačí si jen zarezervovat termín.

Nosíte správnou podprsenku? Video: Astratex

Reklama

Načítám