Hlavní obsah

Nové boty na jaro? Tyhle jsou in!

Foto: Humanic

Víte, v čem budete chodit na jaře?Foto: Humanic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte k drtivé většině žen, kterým pouhý pohled na krásné boty dokáže neúprosně zrychlit tep (a následně vysát bankovní konto)? Pak vás určitě potěší první náhled na trendy pro letošní jaro/léto! Pozor! Článek může vyvolat nezadržitelnou chuť k nakupování!

Článek

Ačkoli je ještě zima, jaro tu bude cobydup a jak jinak vkročit do další módní sezony, než s novými stylovými botami? Podívejte se, ve kterých letos zabodujete nejvíc!

Velký „dřevákový“ boom

Ačkoli tu už nějaké náznaky byly, trend dřeváků se teprve naplno rozhoří! Letos je čeká největší rozkvět. Pokud byste si měla pořídit jen jedny boty, měly by to být určitě dřeváky. Ty jsou navíc k dostání i s „normálními“ nositelnými podpatky. Patříte-li k fajnšmekrům, určitě vás potěší zpráva, že od 20. dubna budou v H k dostání dřeváky od kultovní švédské značky Swedish Hasbeens! Ty si zamilovala i známá módní ikona Sarah Jessica Parker.

Na foto zleva: Deichmann, Baťa, H

Šněrovačky

Šněrování je in! Ať už si vyberete klasické „oxfordky“, tedy perforované polobotky v pánském stylu nebo kotníčkové boty s tkaničkami a širším podpatkem (těm dávejte letos přednost před těmi jehlovými), budete za hvězdu. Trendy jsou i mokasíny, ve kterých navíc můžete prochodit celý den, aniž byste pak týden skučela bolestí. Úžasné kousky mají například v Topshopu.

Na foto: vlevo a uprostřed Topshop, vpravo Humanic

Flower power!

Po loňské květinové záplavě to vypadalo, že už mají rostlinky utrum, ale opak je pravdou. Květinové vzory nadále nekompromisně ovládají módní trendy. Vybrat si můžete mezi kytičkovými keckami a botami na platformě od Bati nebo jemnými kousky s decentním květem z Humaniku. S květinovým vzorem si dobře rozumí přírodní materiály nebo denim.

Na foto: vlevo a vpravo Baťa, uprostřed Humanic

Zářivky

Letošní trendy jsou ve znamení dvou protipólů – světlých barev, jako je starorůžová, odstínů béžové nebo bílé anebo naopak zářivých barev. Nemusíte se přitom držet dřívějších pravidel, kdy jste k neutrálnímu oblečení nosila výrazné barvy a naopak. Na jaře 2011 je to buď, a nebo! A které barvičky letí nejvíc? Odstíny červené, ostře oranžové a výrazně modré! Odvážíte se?

Na foto: vlevo Mango, uprostřed a vpravo Topshop

Platformy

Kromě klasických rovných platforem, se kterými se setkáváme už dlouho, se hodně objevují také zvýšené podrážky. Pokud toužíte po nebesky vysokých podpatcích, uchrání vás silné podrážky před bolavými nohami. Díky vyvýšení nebývá jejich sklon tak vysoký a také vás při došlapování tolik nebolí bříška prstů. Podrážka přitom může zafungovat i jako zdobný prvek, to když je barevně odlišena. Nám se líbí lodičky s červenou (případně modrou) podrážkou po vzoru Christiana Louboutina, které najdete u Bati.

Na foto: vlevo a vpravo Topshop, uprostřed Baťa

Holiny

Ačkoli se na jaro všichni těšíme, ne vždy vyjde podle našich představ. Co s tím, když lije jako z konve a vy se máte prodírat kalužemi vody? Obujte si holiny! Ty už dávno nenosí jen děti ve školce nebo farmáři na rozbahněném poli. Holínky do své nabídky zařadily i takové značky, jako je Chanel nebo Burberry. Stylové holínky seženete v Topshopu nebo u značky Hunter. Nižší verzi a také úžasné plastové kousky potom od značky Melissa (obchod Bella Brutta).

Na foto zleva: Topshop, Chanel, Hunter

Tak ve kterých botkách si vyšlápnete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám