Hlavní obsah

Letní proměna: sluneční melíry

Foto: L´Oréal Professionnel

Balejáž Riviera působí dokonale přirozeněFoto: L´Oréal Professionnel

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dejme si do vlasů trochu slunce. Obličej se rozzáří, zvětší se objem vlasů, účes získá na plastičnosti a zajímavosti. Stačí chtít od svého kadeřníka službu balejáž Riviera. Potom získáme osobitost, protože každý účes je originálem.

Článek

Dopřejme si v létě přirozenost

Existují různé postupy promelírování vlasů. Nejnovější technika je nejpřirozenější a nejméně odhalitelná a mohou ji vyzkoušet blondýnky i tmavovlásky. Pozitivní je, že světlejší pramínky rozbijí jednolitost a dají účesu hloubku (třetí rozměr). Proužky tón v tónu vertikálně poskládané odhalí jen zkušené oko kadeřnice. Nezasvěcenému to může připadat, že se jedná o přirozenou barvu vlasů nebo vyšisovanou sluncem.

Porovnání klasického melíru, balejáže a balejáže Riviera

Balejáž je určena pro ženy, které se chtějí vyhnout nelichotivým odrostům. Zesvětleny jsou tenoučké pramínky od kořínků ke konečkům, „vypletené“ v horizontální linii. Oproti melíru, kdy se pramínky balí do alobalu nebo želírovacích fólií, je balejáž zesvětlení na volném vzduchu. Nevýhodou klasického nám důvěrně známého melíru je, že odrosty jsou poměrně brzy viditelné a musí se dobarvovat.

Pokročilejší, zajímavější a mnohem přirozenější je technika balejáž Riviera. Je vhodná především pro ženy, které nemilují vyumělkovanost a nechtějí se barvit hlubokými sytými odstíny, ale přejí si prosvětlit a zkrášlit svou přírodní barvu vlasů a získat jemné odlesky. Jednotlivé prameny se nevyplétají vodorovně jako při klasické balejáži, ale naopak svisle ve směru přirozeného pohybu vlasů. Zesvětlení je tedy i ve spodních partiích účesu. Díky způsobu oddělování pod pěšinkou nejsou odrosty tak viditelné jako u klasického melíru.

Foto: L´Oréal Professionnel

Hnědovláskám sluší promelírované konečkyFoto: L´Oréal Professionnel

Princip zesvětlování a barvení

Vlasy jsou zesvětleny na volném vzduchu a následně obarveny či patinovány. Žhavou novinkou jsou odstíny ledová perleť a perleťové zlato, které vlasy patinují velmi nenásilně v duchu přírodních odstínů. Pozitivní je, že barvy jsou bez amoniaku a mají i výživné složky pro vlasy. Takže po obarvení nejen že vlasy nejsou zničené, ale celkově působí silnější a zdravější.

Jaké odstíny melírů vybrat k barvě vlasů

Brunetky mohou dodat konečkům svých vlasů lahodné odlesky s nádechem karamelu. Nebo přírodním hnědovláskám sluší nádech skořice v konečcích vlasů. Zvýrazněné pramínky umocnípohyb a lehkost ve vlasech. Kaštanové vlasy zahřejeme zlatými třpytivými nitkami, tím i zvětšíme objem. Přirozený vzhled žhavé blond dodají ledovéodlesky stejné barvy. Přírodnísvětlé vlásky naopak podtrhneme teplou sluneční září. Možností je opravdu hodně, záleží na našem požadavku a doporučení kadeřníka.

Před návštěvou kadeřníka je dobré si ujasnit, jestli chceme extravaganci nebo přirozenost. A to jak v barvách, tak i ve střihu. A není potřeba si vlasy hned barvit, obzvláště když nejsou ještě šedivé. Stačí se zaměřit na pár pramínků a nový look je na světě.

Reklama

Související témata:

Načítám