Hlavní obsah

Noví pomocníci v boji proti akné

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nedejte pupínkům šanciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Akné trápí nejen dospívající, ale s problémem se potýká i řada žen po třicítce. A protože „pupínek" má občas každý, je dobré se vyzbrojit v předstihu. Vyzkoušet můžete některý z nových přípravků, které slibují s nečistotami pleti zatočit.

Článek

Boj čistou přírodou

Znáte tu situaci, kdy chcete vypadat lépe než obvykle a objeví se zarudlý pupínek. Potom je dobré mít po ruce Grease Lighting od Lush, přírodní mix tymiánu, rozmarýnu a tea tree, gelu z organické aloe very, hroznové šťávy, levandulové silice a extraktu z vilinu virginského. Nanesete antibakteriální gel na postižené místo a přímo ucítíte, jak pracuje na likvidaci nevzhledného místečka. Od stejné firmy je účinný i přípravek Fresh Farmacy obsahující zklidňující kalamín, který jemně vysuší již vzniklé pupínky, a tea tree, který dezinfikuje a zabraňuje dalšímu zanícení.

Foto: archiv firem

Grease Lighting, Fresh Farmacy a Effaclar DuoFoto: archiv firem

Bez stresu a bez pupínků

Pravidelně se vám stává, že před vaší periodou nebo ve vypjatých situacích se objevují nečistoty pleti? Potom dejte na prevenci a vyzkoušejte řadu Spot Stress Control od Neutrogeny. Obsahuje krémový peeling pro každodenní použití, proniká hluboko do pórů a pomáhá zabránit pupínkům ještě před tím, než se objeví. Dále můžete použít pěnivou emulzi, která čistí pleť jemně a zároveň ji zklidňuje. A nakonec hydratační krém s unikátní technologií „microclear", jež zajistí, že krém proniká hluboko do pórů. Příjemné je, že krém se lehce vstřebává a nezanechává mastný film, obsahuje výtažky z okurek, které pleť dokonale hydratují. Účinky zaznamenáte již během prvního měsíce, nejlepší je používat celou řadu - peeling, čisticí pěnu i hydratační krém, potom bude vaše pleť dokonalá.

Dvojí účinek v jedné péči

Máte místa v obličeji, na kterých se pupínky usídlily a nevypadá to, že se hned tak ztratí? Potom je tu pro vás Effaclar Duo od firmy La Roche, korekční a obnovující péče proti nedokonalosti pleti, která působí na její dva projevy, tedy nedokonalost aknózní pleti a ucpané póry.

Foto: Neutrogena

Nejlepší je používat celou řaduFoto: Neutrogena

Obsahuje čtyři dermatologicky aktivní látky: niacinamid (aktivní forma vitaminu B3), který likviduje mediátory zánětu a neutralizuje podráždění, tím blokuje růst pupínků. Dále obsahuje pirocton olamin, účinnou antibakteriální látku, další součástí je LHATM, která odstraňuje mrtvé buňky a tím uvolňuje ucpané, zrohovatělé póry, a kyselinu linolovou, která většinou těm, co trpí akné, v tělovém mazu chybí.

Výzkumy prokázaly, že akné významně poškozuje vnímání sebe sama, a to jak po stránce psychické, sociální, tak i emocionální. 56 % osob trpících nedokonalostmi pleti je považuje za svůj hlavní fyzický problém, který řadí dokonce i před nespokojenost s tělesnou hmotností (23 %). „Akné by nemělo být považováno za banální kožní patologii: musí být řešeno v co nejranějším stadiu. Není překvapením, že zůstává nejčastějším důvodem návštěvy dermatologa. Má stejný psychologický dopad jako astma nebo diabetes a je potřeba s ním bojovat hned od začátku. Nenechat ho v našem těle zabydlet," říká MUDr. Veronika Kézlová (dermatoložka, specialistka na léčbu akné) z FN Královské Vinohrady.

Nenechte si pupínky znepříjemnit život a zakročte proti nim včas. Podchycení akné v začátcích je zárukou vítězství.

Reklama

Související témata:

Načítám