Hlavní obsah

Potvrzeno: Ženy tloustnou kvůli svým partnerům!

Foto: THINKSTOCK

Dejte si pozor, aby opravdové stěhování nebyl váš poslední pohybFoto: THINKSTOCK

Reklama

Sestěhování s novým partnerem do společné domácnosti má negativní dopad na vaši hmotnost, tvrdí nutriční terapeutka! Proč ženy tloustnou a jak si sexy křivky zachránit?

Článek

„Za rok a půl vztahu s mým přítelem jsem přibrala 17 kilo! Než jsem ho potkala, chodila jsem občas do posilovny, hlídala si váhu. Pak už jsme víc času trávili spolu, nějak se mi to vymklo z rukou,“ smutně se svěřuje čtenářka Marika. Není vám to povědomé?

Vede partnerství k nadváze?

Britská nutriční terapeutka Amanda Ursell říká: „Vědci z University of North Carolina v Americe prokázali, že čím déle žijete s partnerem, tím pravděpodobněji inklinujete k tloustnutí. U mužů je to trochu jinak. Ti jsou vystaveni riziku zvýšené tělesné hmotnosti v prvních dvou letech soužití.“

To ale neznamená, že se nově zamilované ženy nemají čeho bát. Usazení se a přejímání špatných návyků od protějšku má negativní dopad na ladné křivky. Co s tím? Jak si postavu na úkor spokojeného vztahu nezničit?

Vyhněte se zásobování potravinami

Podle Amandy je důležité nenechat se zviklat ve svých stravovacích návycích a nepřijmout ty partnerovy. „Skříň zásobená potravinami k fotbalu, konkrétně chipsy, slanými tyčinkami a podobně škodí pasu,“ říká. Takovému křečkování se dá vyhnout nákupem věcí v den, kdy v televizi běží sportovní přenos. Jinak totiž hrozí, že zásoby vyluxujete mnohem dřív.

Foto: THINKSTOCK

Ve vztahu, který vypadá jistý, mnoho lidí zpohodlníFoto: THINKSTOCK

Totéž platí i pro sladkosti. „Pokud váš partner trvá na naplnění ledničky pizzami, čabajkou či paštičkami, je možné nahradit je zdravějšími verzemi,“ říká nutriční specialistka s tím, že těsto na pizzu si lze vytvořit doma a obložení zeleninou a sýrem se sníženým obsahem tuku není věda. Co když vám i tak přitulení se, láhev vína a pravidelné večery u televize přidají centimetry? Zapojte partnera do procesu shazování!

Nicki Waterman, odbornice na fitness z Londýna, doporučuje společné cvičení v páru. Proč je to dobré?

  • Před partnerem se víc snažíte.
  • Páry tráví většinu svého času prací a dalšími závazky. Naplánujte si čas pro cvičení v dobu, která se hodí oběma. Spojíte příjemné s užitečným. I na obyčejné procházce.
  • Přidejte cvičení do svého seznamu sdílených zájmů a koníčků. Možnost vyzkoušet nové činnosti udržuje vztah vzrušující.
  • Podpora a chvála od partnera patří mezi největší motivace.
  • Cvičení produkuje chemické látky, které zvyšují vzrušení. Studie ukazují, že muži a ženy, kteří se pravidelně věnují pohybu, mají častěji sex se svými partnery.
  • „Většinou jeden partner má tendenci upřednostňovat kardio cvičení, typicky ženy, zatímco druhý inklinuje k silovému tréninku, obvykle muži. Společně můžete vyvážit své cvičení programy,“ říká Nicki pro deník The Sun.

Všechno je lepší než jen dívat se společně na filmy a u toho ujídat brambůrky. Myslete na svoje křivky a jeho zdraví. Studie amerických vědců publikovaná v časopise British Journal of Sports Medicine odhalila spojení mezi sedavým životním stylem a plodností. Gaučoví povaleči mají málo spermií! Není tedy na co čekat, začněte se hýbat!

A co vy, dělá partnerství dobře vašim křivkám?

Reklama

Načítám