Hlavní obsah

O autorce Báře Nesvadbové

Foto: Archiv Báry Nesvadbové

Bára Nesvadbová je nejen spisovatelka, ale i modelkaFoto: Archiv Báry Nesvadbové

Reklama

Barbara Nesvadbová je úspěšnou a oblíbenou autorkou bestsellerů. Laickou i odbornou veřejnost zaujala už svojí první knihou Řízkaři. Následoval Bestiář, zfilmovaný s Danicou Jurčovou, Karlem Rodenem a Markem Vašutem v hlavních rolích. Na filmu se autorka podílela také jako spoluscenáristka.

Článek

Další knihou byla povídková publikace Život nanečisto, následoval Pohádkář a zatím posledním jejím románem jsou Brusinky. Každého z titulů se prodalo více než šedesát tisíc kusů, Bestiář byl na knižním veletrhu oficiálně vyhlášen za jednu z pěti nejvíce půjčovaných knih v českých knihovnách. Barbara se pustila ale také do pohádek a vznikla tak neobyčejná knížka pro děti – Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky.

V současnosti je Bára Nesvadbová šéfredaktorkou módního měsíčníku Harper´s Bazaar, píše fejetony pro Rádio Impuls, jako modelka spolupracuje s přední českou návrhářkou Taťánou Kovaříkovou. Pravidelně se také zapojuje do charitativních projektů, aktivně podporuje občanské sdružení Etincelle a domov pro mentálně handicapované klienty Zahrada na Kladně. Každou zimu pořádá spolu s Olgou Dvořákovou Harper´s Bazaar Charity v Gallery Art Factory.

Nabídku napsat Deník Mlle Noire přijala jako výzvu zkusit nový formát a opět proniknout do tajů partnerských vztahů a nikdy nekončící ženské touhy.

Reklama

Načítám