Hlavní obsah

O mužích nahlas i potichu 6

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Košile sluší každému mužiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

6. díl - Košile mužům sluší a navíc si bez nich pánské oblečení lze představit jen těžko. Muži, kteří nemají vypracovanou postavu vypadají v košili lépe než v triku, které nic neschová. Umíte však pro svého partnera košili koupit?

Článek

Na velikosti a délce záleží

Košili vybírejte podle obvodu krku svého partnera. Nejobvyklejší velikostí je č. 39. Změřte krejčovským metrem obvod krku partnera, budete tak vědět, jakou velikost koupit.

Důležitá je u košile délka rukávů, ta správná je, když sahá manžeta po zápěstí, i když ohne ruku v loktu. U nás potkáte málo mužů, kteří nemají zbytečně dlouhé nebo krátké rukávy. Je-li muž štíhlý, je pro něj vhodná vyštíhlená košile, která je v Itálii a USA zcela běžná. U nás je ale, bohužel, méně známá, a ani v Anglii ji nemá každá značka.

Nepodceňujte tvar límečku

Košili mu také vybírejte podle límečku - opticky reguluje délku krku i tvar obličeje. Rozevřený límeček je vhodný pro úzký obličej a dlouhý krk. Uzavřený límeček je vhodný pro plnější obličej a kratší krk. Správnou šířku límečku poznáte podle toho, že když si váš milý oblékne sako, nepřekryje se výška límce košile. Známkou dobře střiženého límečku je i to, že když se uváže kravata, špičky límce se stále dotýkají košile.

Materiál košile

Jedna stránka je perfektní ušití a zpracování. Ale košile musí být především z jemné příjemné látky. Prostě taková, abyste v ní mohla spát a ráno ji nechtěla svléknout. Bohužel u nás jsou stále košile z kvalitních látek nedostatkovým zbožím. Informace bavlněná košile není naprosto vyčerpávající, existují totiž desítky druhů bavlny - popelin, royal-oxford nebudu vyjmenovávat, za nejluxusnější druh bavlny je označován Sea Island, přilne k vaší kůži, že ho ani nepocítíte. Příjemně se ale nosí popelinové košile nebo z batistu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Košile musí být z příjemného materiáluFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Návrhářka Iška Fišárková šije košile na míru. Říká, že dva dny se doslova mazlí s každým dílem. Pro představu ve velkovýrobě je norma kolem deseti košil za den. Perfektní košile jsou od italských a anglických výrobců, ale aby byly perfektní i ceny, je lepší je nakupovat v zemi původu.

Nezapomeňte, když má jeho košile kapsičku, je pouze zdobící. Košile do společnosti nesmí kapsu mít.

Vybírejte košile nejen podle barvy obleku, ale i barvy vlasů a očí muže. Dojde-li k tomu správnému kontrastu, máte před sebou zcela jiný obraz muže.

Reklama

Související témata:

Načítám