Hlavní obsah

O zázrak z hloubi země pečují mnichové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ty nejlepší účinky na naše zdraví má často sama příroda. Důkazem toho je i unikátní léčivý pramen Augusta v německém Rilchingenu, o který už dlouhé roky bedlivě pečují zástupci řádu Milosrdných bratří.

Článek

Léčivou vodou se smí nazývat pouze ta voda, která pochází z původních podzemních zdrojů, které jsou chráněné před znečištěním. Odebírá se přímo z pramene a pro svůj obsah minerálů a stopových prvků má vědecky prokázaný léčivý, mírnící a preventivní účinek.

Mezi všemi léčivými prameny v Evropě vyniká svými zdraví prospěšnými účinky právě pramen Augusta ležící v biosférické rezervaci UNESCO v německém Sársku. Pojmenován byl podle císařovny Augusty a voda z něj pochází z hloubky neuvěřitelných 300 metrů.

Podzemní rezervoár léčivé pramenité vody je veřejnosti nepřístupný

O pramen už léta pečují zástupci řádu Milosrdných bratří, kteří se zavázali uchovat jeho unikátní vlastnosti i pro další generace. A pramen je skutečně potřeba chránit. Neobvykle vysoký obsah minerálů a stopových prvků jej totiž řadí mezi nejvýznamnější mezinárodní léčivé prameny vůbec.

Voda z pramene Augusta obsahuje více soli, než je obsaženo v mořské vodě, a také další bio využitelné minerály, jako jsou chlorid sodný, vápník, sulfát, hořčík, draslík, mangan a měď. Proto je ideální například k léčbě senné i běžné rýmy. Díky tomu nejenom zvlhčuje nosní sliznici, ale také mírní její otok a uvolňuje hlen.

Jedinečná léčivá voda je bohatá na využitelné bio minerály

Právě těchto unikátních účinků si již před lety všiml výrobce přírodních produktů Dr. Theiss, který se zavázal, že spolu s řádem Milosrdných bratří bude o pramen pečovat a chránit ho. Unikátní léčivou vodu z pramene Augusta použil bez jakéhokoli ředění při přípravě nosního spreje Dr. Theiss Aqua Med. S přídavkem dexpanthenolu, kyseliny hyaluronové a ekalyptového oleje jde o nejšetrnější způsob, jak se zbavit nepříjemně ucpaného nosu. Sprej je k dostání v lékárnách.

Související témata:

Načítám