Hlavní obsah

Oblečte se ve stylu Chanel. Jako čtenářka Aneta!

Foto: Marie Bartošová

Módu ve stylu Chanel testovala čtenářka AnetaFoto: Marie Bartošová

Reklama

„Móda vybledne, jen styl zůstává stejný,“ prohlásila Coco Chanel a my si ji dovolíme poopravit – móda vybledne, styl à la Chanel zůstane. Pokud fandíte jednoduchosti, eleganci a nadčasovosti, určitě si přijdete na své. Proměňte se v „Chanel lady“ stejně jako naše čtenářka Aneta.

Článek

Gabrielle Bonheur Chanel, které se neříkalo jinak než Coco, nelze neobdivovat. Kromě toho, že měla vytříbený smysl pro styl, byla také silnou osobností, která se takzvaně s ničím nepárala. Právě ona ženy „osvobodila“ od upnutých korzetů a do jejich šatníku vpašovala prvky pánské módy. Mimochodem, největší inspirací jí byli právě její milenci, od kterých okoukala střihy kalhot, košilí nebo si od nich prostě půjčila vázanku. Navzdory tomu byl ale její styl vždy silně ženský. Vždycky se navíc snažila skloubit funkčnost s elegancí, heslo, že pro módu se musí trpět, rozhodně nevyznávala.

Foto: Isifa

Padesátiletá Coco Chanel v jednom ze svých kostýmkůFoto: Isifa

Typickými kousky charakterizující Chanel styl jsou hlavně tvídové kostýmky (kterým Karl Lagerfeld dodává každou sezonu nové vzezření), klobouky, košilové šaty, námořnické kalhoty, pánské košile, bezesporu také perlové náhrdelníky a samozřejmě nezapomenutelné „malé černé“ ( na tyhle nedáme dopustit my v redakci!). A kdo by neznal prošívanou kabelku s řetízkem 2.55 (prodávat se začala už v roce 1929!), kterou Coco navrhla proto, aby měla prázdné ruce.

Foto: Isifa

Coco se v módě ráda inspirovala šatníkem svých milencůFoto: Isifa

Nepodceňujte líčení

Tématu jsme tentokrát uzpůsobili líčení, které by mělo být co nejpřirozenější. „Pro Chanel look bych určitě doporučila jednoduché líčení s prozářenou pletí, zvýrazněným obočím a s důrazem na řasy,“ říká vizážistka z Institute Le Charme Jana Plháčková. Oči vizážistka vymalovala světlými stíny, přirozené tóny jsou pro tento typ líčení ideální. Pokud máte trochu času, doporučujeme vytvořit horní linky pomocí gelových nebo tekutých linek.

Foto: Marie Bartošová

O líčení se postarala vizážistka Jana PecháčkováFoto: Marie Bartošová

Kontrast mezi mužským a ženským světem

Teď už se ale zaměřme na oblečení. Stylistky čtenářku nejprve oblékly do jednoduché, bílé košile s vázankou, ke které přidaly upnuté koženkové kalhoty (pokud dáváte přednost klasice, klidně je vyměňte za klasické kalhoty, užší střih byste nicméně měly zachovat). Ještě lakované boty s otevřenou špičkou, prošívanou kabelku, perlový náramek a novodobá „Chanelka“ je na světě.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Zara, 299 Kč), košile (Vero Moda, 749 Kč), boty (Mixer, 820 Kč), kabelka (Tally Weijl, 319 Kč), náušnice (KappAhl, 89 Kč), náramek (F&F, 75 Kč)Foto: Marie Bartošová

Když preferujete pohodlí

Tak pohodlné a přitom tak stylové! Kombinace ležérních kalhot, proužkovaného trička, perlového náhrdelníku a baretu je naprosto nadčasová a šmrncovní. Fungovat bude jak na naší mladé čtenářce, tak i na zralejších dámách. Ideální obuv? Polobotky. Chcete se po nějakých mrknout? Inspiraci najdete ve článku o botách na jaro 2012.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (Vero Moda, 349 Kč), kalhoty (Camaieu, 499 Kč), baret (H&M, 149 Kč), boty (Tally Weijl, 699 Kč), perly (F&F, modelka má 2 kusy, kus je za 150 Kč)Foto: Marie Bartošová

Denimová verze

Využít můžete i džíny, ideální jsou ty s mírně rozšířenými nohavicemi. Chanel styl vyžaduje jednoduchý klasický denim, žádné „rozervaniny“ ani vybledlá místa! Pak už jen přidejte bílé triko, stylový kabátek a je to!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Promod, 999 Kč), triko (Promod, 249 Kč), kabátek (Camaieu, 999 Kč), boty (H&M, 899 Kč), perly (KappAhl, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sukně do pasu pro feminní look

V tomhle outfitu budete za dámu. Čtenářku Anetu stylistky tentokrát převlékly do úzké sukně nad kolena a typického kabátku. Nechybí ani doplňky v podobě lakované kabelky, tělových lodiček a opět perel.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (Vero Moda, 399 Kč), sukně (Camaieu, 499 Kč), boty (Mixer, 830 Kč), kabátek (Camaieu, 999 Kč), kabelka (Mango, 1199 Kč), perly (KappAhl, 299 Kč), brýle (Promod, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Little Black Dress

Pokud chcete ozvláštnit své „malé černé“ a nevíte jak, určitě zkuste roztomilý perlový límeček a nebojte se ani rukaviček. Budete vypadat stejně jako Aneta naprosto žensky. Look stylistky doladily botami s otevřenou špičkou (mašličky jsou úžasné!), kloboukem a již zmiňovanou prošívanou kabelkou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (F&F, 749 Kč), boty (Guess by Marciano, 4356 Kč), klobouk (KappAhl, 499 Kč), kožené rukavičky (Only, 949 Kč), límeček (Vero Moda, 549 Kč), kabelka (Tally Weijl, 319 Kč)Foto: Marie Bartošová

Patříte mezi vyznavačky Chanel stylu, nebo vám tahle móda nic neříká? Který z modelů u vás zabodoval nejvíce? Napište nám!

Děkujeme pražskému hotelu SHERATON za poskytnutí prostoru k focení.

Styling: Bára Micajová a Kristýna Zadáková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Jana Plháčková (SURFACE, profesionální škola líčení)

Reklama

Související témata:

Načítám