Hlavní obsah

Oblečte si chlapa. Takhle!

Foto: Marks&Spencer

Ležérní styl mužům vyhovuje i slušíFoto: Marks&Spencer

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pánové a móda? Tentokrát můžeme chválit, protože je stále více mužů, kteří o tom, co si vezmou na sebe, přemýšlejí. A díkybohu je i hodně těch, kteří dají na názor své přítelkyně, manželky, někdy i maminky. Jste jednou z nich? Podívejte se, co bude vašemu milému slušet.

Článek

Trendy hýbou nejen dámskými šatníky, ale i těmi pánskými, a ačkoli se nestřídají tak zběsile, jako ty naše, není na škodu sledovat, co se zrovna nosí.

Žádné kalhoty à la hiphopper

Největší změnu zaznamenaly asi pánské kalhoty, které se přestaly nosit široké a začaly se objevovat v užších variantách. „Ať už jde o džíny nebo klasické kalhoty, preferují se spíše rovné cigaretové střihy,“ říká stylistka Lenka Machková. K jaru budou nicméně patřit také pohodlné bermudy v přírodních tónech, takže si vyberou i ti, kteří preferují volnost. Oba typy potom můžete na koncích trochu založit, tak jak to můžeme vidět v jarní kolekci Dolce.

Na foto zleva: F, Dolce, Gant

Na foto: vlevo a vpravo H, uprostřed Gant

Bez sáčka to nepůjde

Klíčové potom bude míchání elegance s ležérním stylem. Nejdůležitějším kouskem šatníku budou sáčka, která se budou nosit se sportovnějšími kalhotami nebo zase s bermudami. Krásné kousky pánové seženou v obchodech Gant nebo H.

Na foto: F

Mixování džínoviny povoleno!

Džínovina je klasika, ale i ta se mění a vyvíjí. „Neplatí staré pravidlo, že by se odstíny džínoviny neměly míchat, i když uznávám, že to vyžaduje odvahu a smysl pro styl,“ říká stylistka Lenka Machková a dodává: „Dobře vypadají třeba tmavé džíny s tričkem, přes které přehodíte rozepnutou džínovou košili ve světlé barvě.“ Přijde vám to jako úlet? Volte druhý díl v hodně vybledlé nebo rovnou bílé džínovině.

Spíš než na džíny, kterých mají určitě plný šatník, by ale pánové měli sázet na džínovou bundu nebo košili. Ta vypadá úžasně v kombinaci s kostkovanou košilí nebo plátěnými kalhotami. A když už jsme u těch kostiček, připomeňme si i tuhle stálici. Tu mohou muži nosit přes trička a klidně i přes ta barevná. Inspirovat se můžete u F.

Na foto zleva: F, Zara, Dolce

Přírodní tóny vedou

Přestože jaro pravidelně fandí barvám, to letošní bude o něco střízlivější. U Dolce si například vystačili jen s černou, bílou a šedou, u Burberry přidali ještě khaki a tradičně béžovou. V kurzu bude i tmavší odstín modré.

Na foto: New Yorker

I doplňky mají zelenou

Prostor dostaly také pánské tašky, které odvážnější pánové již objevili. Nejen ti si mohou vybrat z menších taštiček přes rameno, do kterých se vejde sotva pár drobností, ale také velké kabely do ruky. Chybět by neměly ani doplňky. „Muži se doplňků zbytečně bojí, přitom trendy klobouk, pásek nebo kožený náramek dodají celému modelu švih,“ dodává stylistka Lenka Machková.

Jak je na tom s oblékáním váš partner? Poradí si sám nebo se při nákupech neobejde bez vaší asistence? Těšíme se na vaše zkušenosti.

Reklama

Související témata:

Načítám