Hlavní obsah

Oblékli jsme čtenářky s velikostmi 42, 44 a 48!

Foto: Nikola Šrajerová

Tři krásné ženy a tři naprosto odlišné postavy. Seznamte se s Martinou, Aničkou a Kristýnou (zleva)Foto: Nikola Šrajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

90-60-90. Nespadáte do škatulky „ideální“ postavy? Žádný stres. Obdobně je na tom drtivá většina žen. Módní oblečení není naštěstí podmíněné velikostí 36. Důkazem jsou naše tři úžasné čtenářky!

Článek

Každá z nich má jinou postavu a každá z nich vypadá skvěle. Móda není o velikosti, i když vám nebudeme nalhávat, že není v určitých případech limitující. Pokud máte nesouměrnou postavu nebo velikost XL, musíte vzít v úvahu víc než jen trendy a barvy. Jak na to, vám ukáže naše stylistka Mariya.

Martina, 28 let

  • Konfekční velikost: 44
  • Problematické partie: boky, stehna, širší ramena

Maminka dvouleté holčičky má typicky ženskou postavu – oproti štíhlému pasu má širší boky a stehna. Její devízou jsou štíhlé nohy, které je doslova hřích neukazovat. Máte-li obdobné proporce, okoukejte střih vzorovaných šatů. Horní část šatů je upnutá, na stranách jsou ještě kamuflážní černé bloky, pas je mírně projmutý. Áčková sukně spolehlivě schová širší stehna a délka nad kolena poodhaluje Martininy štíhlé nohy. Super tipem pro odvedení pozornosti od problematických zón jsou i výrazné barvy – zářivě modré sáčko je nepřehlédnutelné.

Vyhýbat se Martina nemusí ani sukním. Stylistka zvolila variantu se šikmými pruhy, na bocích je opět černá, která opticky zeštíhlí. Bundička do pasu zdůrazňuje štíhlý trup, náhrdelník pro změnu upozorňuje na Martinin dekolt.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (F&F, 899 Kč), sako (F&F, 649 Kč), náramek (Promod, 499 Kč), boty (F&F, 569 Kč), psaníčko (Orsay, info o ceně v obchodě)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: sukně (Van Graaf, 2199 Kč), tílko (H&M, 199 Kč), semišová bunda (Lindex, 2490 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), boty (Marks & Spencer, 1099 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Anna, 19 let

  • Konfekční velikost: 42
  • Problematické partie: široké boky

Studentce Aničce by konfekční velikost čtyřicet dva nikdo nehádal. Až na široké boky má totiž poměrně souměrnou postavu a stejně jako Martina i štíhlé nohy. S obdobnou siluetou si můžete dopřávat kratších délek, jak je libo, pozor si dejte na šaty z upnutých, strečových materiálů. Šaty by měly kopírovat postavu, ale neměly by ji nelichotivě obepínat.

Dobrou volbou jsou i ležérní kalhoty ze splývavého materiálu, které v oblasti pasu netlačí a zbytečně tak nevytvářejí tukové polštářky. „Pyžamové“ kalhoty spolu s lichotivým vrškem (halenka v zavinovacím stylu sluší téměř všem!) tvoří skvělou uvolněnou kombinaci, když ještě přidáte stylové boty a klobouk, dotáhnete celek k dokonalosti.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (Van Graaf, Apanage, 3799 Kč), kabátek (C&A, 998 Kč), boty (F&F, info o ceně v obchodě), kabelka (DKNY, 2730 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: kalhoty (Van Graaf, 1999 Kč), halenka (Van Graaf, 1099 Kč), klobouk (Vero Moda, 749 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě)Foto: Nikola Šrajerová

Kristýna, 21 let

  • Konfekční velikost: 48
  • Problematické partie: bříško, stehna

Kristýna má toho, co se postavy týče, za sebou dost. S váhou měla natolik velké problémy, že se před rokem rozhodla podstoupit plikaci žaludku. Od té doby shodila neuvěřitelných čtyřicet kilo a i nadále chodí do dietologické poradny. Klíčem k oblékání podobné postavy jsou především vhodné materiály a v případě šatů také stahovací prádlo.

Častou chybou je naopak kamuflování pomocí příliš volného oblečení. Kalhoty, které stylistka pro Kristýnu vybrala, jsou splývavé, ale nejsou zbytečně široké. Na silnější partie těla můžete využít kouzla tmavých barev, na štíhlejší – v tomto případě horní polovinu těla – můžete použít i barvy nebo vzory.

A jak vybírat šaty? Chytře řešený střih je vším! Šaty, které si vyzkoušela Kristýna, jsou na boku mírně nařasené. Podobný efekt je mnohem lepší než hladká látka, mírně zakryje nedostatky, aniž by přidával na objemu jako volné střihy.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: kalhoty (C&A, 798 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), vršek (Lindex, 499 Kč), boty (F&F, 569 Kč), tílko (Takko, 129 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (Van Graaf, Franco Callegari, 2599 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), boty (F&F, 569 Kč), kabelka (H&M, 799 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám