Hlavní obsah

Odhalte vychytané triky vizážistů!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jaké fígle mají vizážisté?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Také přemýšlíte, kam utéct ze zasněženého Česka za sluníčkem? Není přece nic lepšího, než si zkrátit zimu někde u moře. A na pláži i v hotelu prostě musíte působit svěže. Víte, jak se správně nalíčit, abychom vypadaly in, a co přibalit do kufru? Zeptali jsme se našich hvězdných vizážistů Zdeňka Fencla, Káji Pavlíčka a Martiny Albrechtové.

Článek

Zdeněk Fencl a jeho oblíbený tónovací krém

Existuje univerzální líčení, které bude slušet každé ženě? Z. Fencl: Ano, je to líčení takzvaně tón v tónu. Vytvoříme ho pomocí multilíčidla (např. odstín Summer pink od Bobbi Brown) v podobě mastných tvářenek, používají se jak na tvář, tak na ústa, zároveň ale i i jako oční stíny, pokud je zafixujeme lehkou vrstvou transparentního pudru. Rozhodně platí pravidlo, že méně je více. Na večer jsou poměrně univerzálním prvkem kouřové kočičí oči. Každá z dam si potom zvolí odpovídající intenzitu, podle nálady nebo oblečení. Vhodné barvy jsou šedá, různé odstíny hnědé až do bronzova nebo černá.

Co tedy přibalit do kufru? Z. Fencl: Určitě bronzový pudr, voděodolnou řasenku a kleštičky na řasy (opálená pleť už se nemusí zbytečně doplňovat pracným líčením - řasy, co se týče očí, zpravidla postačí), minerální vodu ve spreji (bude pleť během dne krásně hydratovat), šampon a kondicionér After Sun a korektor pod oči. Nezapomeňte také na transparentní pudr a dobrou náladu!

Máte nějaký oblíbený prostředek, který používáte léta?Z. Fencl: Tónovací krém SPF 15 Tinted Moisturizer od Bobbi Brown, krásně se vpíjí do pleti, nevytváří vrstvy, zároveň ponechá přirozené artefakty, jako jsou pihy. Tvář působí nenalíčeně, ale svěže. Drobné neduhy pak už jen doladím korektorem.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Na večer jsou vhodné kouřové očiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kája Pavlíček a plážový look

Jaké líčení je in, když chci zabodovat na pláži i v hotelu?

K. Pavlíček: Hlavní směr je opět, jako již několikrát, zlatohnědé, tělové líčení. Béžové, zlaté nebo hnědé stíny kombinujeme s tělovou rtěnkou se zlatým leskem. Tvářenku nahrazujeme slunečním, bronzovým pudrem. Toto líčení bude slušet nejvíce blondýnkám a brunetkám. Dalším trendem jsou pastelové barvy - fialové, zelené nebo růžové stíny. K nim tělová rtěnka s leskem do růžova nebo fialkova. Takové líčení bude slušet všem ženám!

Bez jakých pomůcek byste se neobešel?K. Pavlíček: Určitě bez make-upu, to je základ a vylepší každou pleť. Poté bez krémového korektoru pod oči a lesků na rty.

Který fígl byste doporučil našim čtenářkám? K. Pavlíček: Na dovolenou bych doporučil prodloužení řas. Díky technice jednotlivých řas, která je v Čechách novinkou, nové řasy vydrží stejně dlouho jako ty vaše. Působí přirozeně a líčení pod ně stačí jen nenápadné.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Základem je dobrý make-upFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Martina Albrechtová a oblíbené řasenky

Na kterém produktu bychom neměly šetřit? M. Albrechtová: Důležitá je pořádná řasenka, nicméně i zde se dají dělat kompromisy. Má oblíbená je Lancôme Amplicils-Mascara volume panoramique. Cenově dostupnější řasenka je od Rimmel London Sexy Curves Full Volume. První řasenka se pohybuje v ceně několika set, druhá stojí kolem 150 Kč.

Jaké je vaše oblíbené líčení k moři? M. Albrechtová: Jemně nalíčené oči a k nim rudá rtěnka a rudý lak na nehty. Toto líčení bude slušet všem ženám, navíc je nadčasové.

Co když máme na líčení jen pár minut?M. Albrechtová: V tom případě bych použila bronzer a řasenku. Bronzer Lancôme nádherně sjednotí pleť a lze ho nanést jak pro zvýraznění tváří, tak i očí.

Reklama

Související témata:

Načítám