Hlavní obsah

Okoukejte sexy styl cizinek 4

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Módu a styl můžeme okoukatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

4. díl - Doba, ve které žijeme, nám umožnila i díky médiím nahlédnout do pozadí života nejen chráněných živočichů, ale poznávat i odlišný způsob existence žen na jiných kontinentech. Nemají to mnohdy vůbec lehké, ale v jejich životním stylu jsou momenty, kterými se můžeme inspirovat.

Článek

Rovinatý stát přeje rovinným sportům

Trinidad a Tobago jsou dva největší ostrovy v Karibském moři na severním výběžku Afriky. Sport je tady národním koníčkem, a tak každá žena na Trinidadu běhá, hraje fotbal a badminton, kriket a netbal. Netbal je vlastně košíková, kde ale za košem chybí deska. Zvláštní místo tu má pozemní hokej a tenis - sporty vhodné pro zdejší podnebí. Prakticky tu neexistují fanouškové, protože všichni, které sport zajímá, se ho účastní aktivně. Trinidad je hojně zastoupený na sportovních kláních včetně olympiády, a všimněte si, že převážně ženami. Má asi tolik obyvatel jako Praha a jeho ženské obyvatelky věnují národním sportům alespoň víkendy.

Zdraví hledej na palmě!

Ženy na ostrově Trinidad se dobře orientují v americkém kosmetickém průmyslu, ale když se nikdo nedívá, svou sportem dokonalou postavu vylepšují i kosmeticky - palmovým olejem. Přírodní zdroje jsou i základem jejich jídelníčku - žádný supermarket, ale to, co roste na stromech a záhoncích: zelenina, ovoce, koření. Vlastně všechno na jídelní stůl se tu dá natrhat a k tomu vykrmit nějaké to kuře...

Co si z ostrovní pohody přenést k nám, do vnitrozemí? Nebojme se modřin, které nás neminou třeba při fotbale (možná s dětmi), a na náš jídelní stůl natrhejme všechno, co roste kolem.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Péče o tělo je pro Číňanky samozřejmostíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Čína - kolébka přirozené krásy

O nejrůznějších čínských učeních a zdraví prospěšných metodách by se daly popsat stohy svitků. Řekněme si jen to aktuální: vřelost a něha, to je mateřské mléko Číňanky. Klasické cvičení se tady neorientuje jen na fyzičku, ale chce současně podpořit vnitřní energii a utužit zdraví. Neklade si malé cíle - zdokonalit lidskou povahu, vylepšit příjem kosmické energie a podpořit sebezdokonalení. Součástí cvičení je i meditace založená na životním přístupu: pravdě, soucitu a trpělivosti.

V jednoduchosti je síla!

Péče o tělo je pro ženy v Číně samozřejmostí, na jejíž dosažení nepotřebují mnoho prostředků. Teplá voda na umytí obličeje a studená na jeho masáž. Kůže se tak krásně vypne. Líčení používají jen starší ženy. Číňanky nechávají vyniknout mládí a pleť odpočinout - netýrají ji vrstvou make-upu. Tajným grifem, kterým se zdejší ženy brání stárnutí, je jejich proslavený slunečník. Zatímco my chytáme bronz mezi plujícími mraky, Číňanky už dávno vědí, jak z nich paprsky činí starší, než jsou. Pro nás exotická, pro ně běžná kosmetická úprava je akupunktura, která pomáhá krásné tváři, podporuje krevní oběh a udržuje pokožku mladou. Perlový krém, mast z rozdrcených perel, jen podtrhne orientální půvab.

Mnohé z nás si mohou vzít ponaučení: Chceme-li být krásné a ještě krásnější, je potřeba nahlížet do svého nitra, a co se kosmetiky týká, poohlédnout se po svém okolí. Třeba po horské louce. Drcení perel asi necháme až jako poslední možnost.

V příštím, zatím posledním setkání pod heslem Ženy všech zemí, poučte se! prokoukneme půvabné Japonky a zdánlivě studené Britky.

Reklama

Související témata:

Načítám