Hlavní obsah

Opálená pokožka rychleji stárne. Můžeme tomu zabránit?

Foto: N-Medical s.r.o.

Bronzové opálení bez známek stárnutíFoto: N-Medical s.r.o.

Ať ležíte na pláži, trávíte den na koupališti, nebo odpočíváte na zahrádce, svítí na vás sluníčko. Opálená kůže je sice přitažlivá, ale je třeba ji chránit před projevy stárnutí nejen přípravky na opalování. Dopřejte jí i náležitou péči a hydrataci po opalování.

Článek

Pokud se budete dlouhodobě opalovat, vaše kůže bude ztrácet pružnost, elasticitu a předčasně se začnou objevovat vrásky. Dalo by se říci, že se kůže předčasně vyčerpá, a tomu je třeba zabránit. Viditelné vrásky jsou už jenom projevem předčasně stárnoucí kůže.

2 tipy, jak zabránit předčasnému stárnutí pokožky

1. Natírejte se před opalováním, mazejte se i po opalování

V lékárnách i drogeriích koupíte krémy a emulze, které vám pomohou s ochranou pokožky před škodlivými vlivy UV záření. Krémy a masti ochrání povrchovou vrstvu kůže proti poškození v krátkém časovém horizontu, ale to nestačí. UV záření totiž proniká hluboko do kůže a degraduje v kůži obsaženou kyselinu hyaluronovou, poškozuje i kolagenní vlákna a to způsobuje předčasný vznik vrásek.

2. Hydratujte zevnitř

Dostatečná hydratace v letním období je základ. Naše tělo obsahuje více než 55 % vody a je nutné ji pravidelně doplňovat. Kyselina hyaluronová v kůži na sebe váže vodu a právě tento proces pokožku chrání před stárnutím a vznikem vrásek. Můžete si dokonce připravit antiaging nápoj, který vám hydratuje tělo a doplní kyselinu hyaluronovou. A je to překvapivě jednoduché. Do svého oblíbeného nápoje přidáte 1–3 ml kyseliny hyaluronové a z obyčejného nápoje uděláte super nápoj s antiaging účinky.

Foto: N-Medical s.r.o.

Kyselina hyaluronová od N-Medical pro vnitřní užitíFoto: N-Medical s.r.o.

Kyselina hyaluronová se užívá vnitřně?

Ano, je to tak. Když ji namažete na sebe, tak se dostane jenom do malé hloubky a svoji práci odvede na povrchu kůže. Pokud ji ale dodáváte vnitřně, tak pronikne úplně všude. I do velmi hlubokých vrstev, kam se krém ani sérum nemají šanci dostat.

Kyselina hyaluronová používaná v Hyaluron N-Medical pochází ze Švýcarska. Samotný Hyaluron N-Medical ve formě roztoku se vyrábí v Hradci Králové a kombinuje vysokomolekulární i nízkomolekulární složku. Roztok se lépe vstřebává a nedráždí žaludek, proto je tak oblíbený. Skvěle funguje a dávkování je příjemné. Používá se na klinikách estetické medicíny, v dermatologických ordinacích, koupit si ho můžete v lékárnách. Prodává se od roku 2016 a nyní je k dostání ve více než 10 zemích.

Více najdete na stránkách shop.n-medical.cz.

Reklama

Načítám