Hlavní obsah

Orgasmus až na prvním místě 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Naučte se vyjadřovat svá přáníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Některé ho prožíváme denně, jiné jen občas, ostatní třeba vůbec. Jedna ho dosáhne pouze vibrátorem, druhá jazykem partnera, třetí vlastními prsty. Orgasmus je prostě nefalšovanou individualitou.

Článek

Šikovnost partnera, důvěra ženy v muže, psychický stav a souhra při orgasmu hrají velmi důležitou roli. Patříte mezi ty šťastné a už jste někdy prožila multiorgasmus? Muži, kteří ejakulaci potřebují z hlediska biologické nutnosti, ho dosahují snáze a častěji, o čemž mnoho z nás žen může pouze snít. Pro některé z nás může být vyvrcholení stejně namáhavým procesem, jako dostat se po vlastní ose na vrchol Mount Everestu... Přitom mít pohlavní styk bez orgasmu je podobné jako někomu nabídnout dort a pak se s ním nepodělit. Šťastni ať jsou ti, kdož se potutelně usmívají při vzpomínce na včerejší vášnivou noc, pro ty druhé je tu pár rad.

Vdané ženy mají orgasmus častěji

To, jak tělo reaguje a co se s ním děje při výbuchu slasti, se zpravidla každý dozví v pubertálním věku při masturbaci, což je naprosto v pořádku, protože jen tak může jeden druhému později ukázat, jak to má rád a jak mu lze k vyvrcholení pomoci. Tyto základy z dospívání tvoří jakýsi pilíř pro lepší sexuální komunikaci s protějškem. Někdy se však můžeme snažit sebevíc, ale v mileneckém svazku orgasmus nepřichází. Proč?

Mladší ženy se s orgasmem bohužel nesetkávají příliš často. Ze statistik britských časopisů pro ženy vyplynulo, že když je žena vdaná a více zkušená, dosahuje vyvrcholení pravděpodobněji než její mladší svobodná kamarádka, která ho buď ještě neprožila vůbec, nebo pouze svépomocí. Že by v tomto směru ženy zrály jako víno? Možné to je, ale kromě zkušeností těží tato část něžného pohlaví ještě z důvěry v partnera. A to je právě jeden z faktorů, který zásadně ovlivňuje schopnost mít či nemít orgasmus během soulože.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kde se skrývá bod G?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Když se dámě delší dobu nedaří k vyvrcholení dopracovat, nesvědčí to tedy pouze o jejím určitém psychickém bloku, ale také o chování partnera. Ten buď nemá dostatek trpělivost, mnohdy partnerce vyčítá, že se dostatečně nesnaží, v horším případě ji dokonce označuje za frigidní. Frigidita je přitom zcela něco jiného, označuje neschopnost reagovat na jakékoliv sexuální podněty. Do této kategorie žena, která touží po vyvrcholení, zcela jistě nepatří. Prostě jí to jen trvá déle, než se vnitřně otevře a vychutná si důkladnou předehru, která by měla být postavena na jejích individuálních potřebách.

Dost teorie, přibližme se k samotnému vyvrcholení a buďme trochu konkrétnější. Ženské tělo je schopno orgasmu dvojího typu:

  • klitoriálního: pro mnohé ženy přijatelná, snáze proveditelná a také jediná alternativa vyvrcholení, při které hraje důležitou roli orální sex
  • vaginálního: s trochou tréninku a času slastná metoda, při které může drážděním bodu G dojít k ženské ejakulaci. Výjimečně se můžeme setkat s vyvrcholením při dráždění bradavek, ale pravděpodobnost, že takto dosáhnete vrcholu je velice malá.

Reklama

Související témata:

Načítám