Hlavní obsah

Paddleboarding lékem na všechno!

Foto: Pádlujte.cz

Mezi oblíbené sporty se nyní řadí i paddleboardingFoto: Pádlujte.cz

Přemýšleli jste někdy o tom, který sport je u nás nejrozšířenější? Nejspíše to bude chůze. Chodit přece zvládne skoro každý. Pro mnoho lidí je přirozený letní pohyb na kole a zimní na lyžích. A mezi oblíbené sporty se nyní řadí i paddleboarding. Plovákům brázdícím vodní hladiny se daří skvěle.

Článek

Zpočátku se zdálo, že paddleboarding je zábava pro několik nadšenců postávajících na hladině a nemá moc nadějí na úspěch. Dnes už je ale jasné, že se pádlování vestoje stalo jedním z nejrychleji se rozvíjejících sportů. K jeho úspěchu jistě přispěl rychlý rozvoj technologií, který plovákům dopomohl k výborným užitným vlastnostem. Dnešní paddleboardy mají nejen vysokou nosnost, pevnost a skvělé plavební vlastnosti, ale také maximální skladnost!

Foto: Pádlujte.cz

Věděli jste, že paddleboard díky zapojení hlubokého svalstva trupu a stabilizačního systému efektivně formuje vaši postavu? Foto: Pádlujte.cz

Komu by se nezamlouvalo přijet s rodinou k moři nebo jezeru a z kufru auta jednoduše vybalit tašku, ve které je uložené plavidlo. A co víc, plavidlo, jež udělá radost všem členům rodiny včetně domácích mazlíčků. Během několika minut jej za pomoci ruční nebo elektrické pumpy nafouknete a pak už nic nestojí v cestě zábavě pro každého, koho nebaví jen tak se povalovat na pláži.

Vždyť paddleboard nabízí celou škálu možností, jak ho využít. Od plnohodnotného tréninku přes výletní plavbu po okolí až k opalování přímo na vodní hladině. Prostě zažene nudu i veškeré chmury. A kromě toho pádlování představuje skvělou příležitost, jak stmelit rodinu při společných aktivitách.

Foto: Pádlujte.cz

V široké nabídce oblečení české značky PADDLEFASHION.com si určitě najdete své favorityFoto: Pádlujte.cz

Paddleboarding už dávno není jen pouhopouhé popojíždění na hladině s pádlem v ruce. Tento sport dnes dokáže obsáhnout téměř celou škálu vodáckých aktivit: pádlování vestoje i vsedě v kajakové sedačce a s kajakovým pádlem, sjíždění tekoucích řek, surfování na vlnách, windsurfing i jízdu s wingem.

Foto: Pádlujte.cz

Na paddleboardu se přirozeně aktivuje hluboký stabilizační systém. Ani nemusíte cvičit jóguFoto: Pádlujte.cz

S paddleboardem si můžete užít společnou plavbu na teamových plovácích i velmi účinné cvičení na hladině. Je možné se účastnit závodů, vyrazit na výlet se psím kamarádem nebo rybařit. Téměř každou činnost, na kterou si vzpomenete, můžete zrealizovat právě na paddleboardu. I proto každým rokem přibývá víc a víc rodin, které vyrážejí za vzduchem, sluncem a vodou, vybavené právě plovákem a pádlem.

Foto: Pádlujte.cz

Pádlování představuje skvělou příležitost, jak stmelit rodinuFoto: Pádlujte.cz

A čím se při jeho pořizování řídit? Je velmi důležité předem si ujasnit, k čemu všemu hodláte plovák užívat, a ujistit se, zda je konkrétní paddleboard právě pro vás vhodný. Ne každý plovák se totiž hodí pro každého. Nikdy jej nevybírejte pouze podle ceny, nebo dokonce jen podle barvy! Poraďte se s někým zkušeným ohledně správného výběru.

Objevujte s paddleboardem nová místaVideo: Pádlujte.cz

Paddleboardy, i když mohou vypadat podobně, se značně liší vlastnostmi i použitými technologiemi, a proto je důležité se před nákupem dobře poradit. Vždyť kdo by nechtěl, aby se investice, kterou na pořízení plováku vynaloží, navrátila v podobě radosti z příjemně stráveného času na vyhovujícím a dobře sloužícím paddleboardu.

Reklama

Načítám