Hlavní obsah

Pán Prstenů uchvátil O2 arénu a chystá se pokračování

Reklama

Milujete Tolkienovu ságu Pán prstenů? Na devět tisíc diváků zhlédlo první díl tohoto skvostného díla v O2 aréně. Zajistěte si včas lístky na další díly i vy!

Článek

Téměř devět tisíc diváků minulou sobotu večer ovacemi vestoje ocenilo úžasný výkon Plzeňské filharmonie dirigované Davidem Reitzem, sopranistky Clary Sanabras, Kühnova dětského sboru a Vysokoškolského uměleckého sboru UK, kteří v celkovém počtu 250 živě doprovodili projekci prvního dílu Pána Prstenů.

Tříhodinové představení oskarové symfonie Howarda Shorea doprovodila projekce na obřím plátně v původním znění s českými titulky. Druhý díl – Lord of the Rings – The Two Towers – Pán prstenů – Dvě věže, se připravuje rovněž v O2 aréně na 18. února 2017. Velká část vstupenek je již vyprodána. Na třetí díl trilogie režiséra Petera Jacksona se pak mohou diváci těšit 2. prosince 2017 a vstupenky budou v prodeji na podzim 2016.

250členný symfonický orchestr se sbory působil opravdu monstrózně

Film Pán prstenů: Dvě věže natočený podle knihy Johna Ronalda Reuela Tolkiena měl v České republice premiéru 16. 1. 2003. Jeho návštěvnost dosáhla tři čtvrtě milionu diváků. Hudbu složil Howard Shore. „Velký rozsah hudby vyžaduje symfonický orchestr, smíšený sbor, chlapecký sbor a instrumentální a vokální sólisty zpívající v Tolkienových literárních jazycích, ale samozřejmě i v angličtině,“ říká autor.

Živá hudba dává filmu zcela nový rozměr

Hudba Pána prstenů je řazena mezi nejkomplexnější díla na poli filmové hudby. Styly a nástroje z různých koutů světa dokreslují a charakterizují jednotlivé prvky Tolkienovy ságy. Navždy již zřejmě zůstane nejslavnější prací Howarda Shorea, který za ni obdržel hned dva Oscary (za Společenstvo prstenu a Návrat krále). Třetím Oscarem pak byla oceněna závěrečná píseň Into the West, kterou nazpívala Annie Lennox.

I my doufáme a těšíme se s vámi na druhé pokračování v O2 aréně

„Moje první hudba k trilogii Pán prstenů, ke Společenstvu prstenu, byla začátkem mé cesty do Tolkienova světa a vždy budu mít k této hudbě a samotnému zážitku zvláštní vztah,“ podotkl Shore. Jeho vypravěčské umění pomocí hudby a melodie se tady projevilo naplno, a vytváří tak dokonale druhý plán příběhu.

Dirigent David Reitz sklidil zasloužený potlesk

Jackson a jeho produkční tým čítající přes 2400 lidí filmoval v lokalitách Nového Zélandu za pomoci 26 000 komparzistů, točily se všechny tři díly najednou. Ve filmu hrají Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Christopher Lee, Bernard Hill, Andy Serkis, Karl Urban, Hugo Weaving a další hollywoodské hvězdy.

Vstupenky v prodeji zde.

Reklama

Načítám