Hlavní obsah

Paneláková koupelna 3x jinak. Vybere si každý!

Foto: Thinkstock

Vyberte si takovou koupelnu, ve která se nebudete muset mačkatFoto: Thinkstock

Reklama

Menší než malá – taková bývá nejen koupelna v panelákovém bytě, ale stejné označení si často zaslouží i ty v novostavbách. Tři nebo čtyři metry čtvereční – a někdy i méně –, zpravidla musí majitelům stačit, aby sem dostali umyvadlo, vanu nebo sprchu. Někdy musí zbýt místo i na toaletu nebo pračku. Řešíte tento problém také? Inspirujte se našimi třemi minikoupelnami!

Článek

Varianta 1: vana a sprcha v jednom

Sprchu, nebo vanu? Nemůžete se rozhodnout, co si do své nové koupelny pořídíte, a obojí se vám tam rozhodně nevejde? Pak je pro vás ideální tato varianta. Základem je nová, v pořadí už třetí, vana Rosa. Stejně jako starší verze má délku 150 nebo 160 centimetrů, ale druhý rozměr se zmenšil na 95 centimetrů. „Vnitřní prostor je ale řešený tak, aby se v ní pohodlně vykoupaly i osoby vyšší postavy,“ říká Jana Šlefrová ze společnosti Ravak. Cena vany je podle velikosti 8880 nebo 9680 korun, skleněnou sprchovou zástěnu k ní koupíte za 11 490 korun.

Foto: Ravak

Vana Rosa 95 je určená ke koupání i sprchováníFoto: Ravak

Koncept doplňuje umyvadlo pro malé koupelny ze stejné kolekce, které svým tvarem odpovídá vzhledu vany. Jeho cena je 5990 korun. Skříňka pod ním v sobě ukrývá integrovaný koš na prádlo a dvě odkládací police. Další úložné prostory máte vlevo do vany. Sem se vešla skříňka vysoká 180 centimetrů. Pouhým pootočením při instalaci o 180 stupňů si můžete změnit otevírání na levé či pravé podle toho, jak to koupelně nejlépe vyhovuje. První koupíte za 9990 a druhou za 7490 korun. Další odkládací plochu nabízí zrcadlo s poličkou, zásuvkou a integrovaným osvětlením. Cena pro délku 78 centimetrů činí 6190 korun.

Foto: Ravak

Součástí skříňky je i integrovaný koš na prádloFoto: Ravak

Cena této sestavy je: 50 030 korun.

Pokud toužíte po koupelně s vanou, další inspirace najdete v článku Koupelna 3x jinak. I s vanou.

Varianta 2:  Místo vany zvolili úložný prostor

Bydlíte v garsonce, máte koupelnu o velikosti sotva 150 x 150 centimetrů a přemýšlíte, jak na ty dva metry čtvereční dostat aspoň to nejnutnější zařízení? Pokud se budete inspirovat naším druhýmtipem, vejde se vám sem i toaleta, a dokonce nezbytné úložné prostory. Že jde o kolekci určenou opravdu do malých bytů, potvrzuje i její název Keramag iCon XS.

Foto: Sanitec

Umyvadlo z kolekce iCon XS má velikost 53 x 31 cmFoto: Sanitec

Základem je malé asymetrické umyvadlo za 5850 korun s rozměry 53 x 31 centimetrů, které má z jedné strany odkládací plochu. Na vás, a hlavně dispozicích místnosti, pak záleží, zda zvolíte levé či pravé provedení. Pod něj pasuje závěsná skříňka s výsuvným kontejnerem, a pokud vám zbude vedle místo, můžete sem zavěsit ještě otevřený regál. První stojí 12 300 a druhé 10 500 korun. Dostatečné osvětlení prostoru nad umyvadlem, které je nezbytné k česání i líčení, nabízí zrcadlový díl s integrovaným světlem. Má velikost 110 x 37 centimetrů a pořídíte ho za 13 500 korun. Nejenže se v něm dobře uvidíte, ale také odráží okolní prostor, čímž koupelnu opticky zvětšuje. Jeho hloubka je ale pouze 4,4 centimetru, a tak příliš nepřekáží. Nábytkovou sestavu lze ještě doplnit otevřenými policemi s rozměrem 27 x 5 centimetrů, jednu pořídíte za 2400 korun.

Foto: Sanitec

Odkládací plochu si můžete nechat umístit vlevo nebo vpravoFoto: Sanitec

„Pokud se vám nelíbí platinově šedé provedení, můžete zvolit ještě bílou barvu nebo barvu burgundy," nabízí další možnosti Veronika Menšíková ze společnosti Sanitec.

Sestavu doplňuje závěsná toaleta o délce jen 49 centimetrů, která v malé koupelně nezabírá tolik místa. Koupíte ji za 8670 korun. Sprchový kout je částečně ukrytý za příčkou vedle záchodu. Má rozměr 80 x 80 centimetrů a nabízí dostatek pohodlí při mytí. Doplňují ho dveře značky Koralle. Zájemci o něj by si měli připravit 21 960 korun.

Foto: Sanitec

Pokud se vám nelíbí šedá, máte na výběr další barvyFoto: Sanitec

Cena této sestavy je: 73 380 korun.

Varianta 3: Pro úzké a dlouhé koupelny

Malá hloubka umyvadla, která je pouze 27 centimetrů, činí z kolekce Tonic Guest ideální zařízení do úzkých, nebo dokonce průchozích koupelen, které se v některých panelákových bytech také objevují. Na pohodlí však neztrácí. Malou hloubku vyrovnává standardní šířka 50 centimetrů. Umývátko se prodává jako komplet se spodní skříňkou. Ta má rozměr 48 x 25 centimetrů a uložíte do ní základní kosmetické a hygienické potřeby. Za komplet dáte 16 188 korun. Zvlášť si musíte dokoupit zrcadlo s osvětlením, je široké 48 centimetrů a do výšky potřebuje 125 centimetrů. Stojí 16 960 korun.

Foto: Ideal Standard

Toto umyvadlo zabírá v prostoru jen 27 cm, je proto ideální do úzkých koupelenFoto: Ideal Standard

Závěsný klozet má zkrácenou délku, proto příliš nevyčnívá do prostoru, a nezabírá tak zbytečné centimetry, což z něj dělá ideální zařizovací předmět malé koupelny. Prodává se za 5469 korun. Celou kolekci si můžete vybrat v několika barvách nebo v dezénu dřeva. „Skříňky jsou v ušlechtilém lakovaném provedení, a to v lesklé bílé a černé barvě. Jako alternativu nabízíme i světlou bukovou dýhu a nově se prodává i tmavší varianta v dekoru tmavě hnědého buku,“ popisuje Ivana Zahrádková ze společnosti Ideal Standard.

Celou sérii můžete doplnit sprchovým koutem Tipica se skládacími dveřmi. Má rozměr pouze 80 x 80 centimetrů. Jeho cena je 12 230 korun.

Foto: Ideal Standard

Sprchový kout má velikost jen 80 x 80 cmFoto: Ideal Standard

Cena celé sestavy je: 50 847 korun

Pokud hledáte, čím svou malou koupelnu ještě vylepšit, prohlédněte si 10 novinek ideálních do malých koupelen!

Mysleli jste si do této chvíle, že vaše malá koupelna nemůže být krásná? Nyní víte, že je všechno úplně jinak a i tady platí, co je malé, to je hezké!

Reklama

Související témata:

Načítám