Hlavní obsah

Patří masturbace do vztahu?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženská masturbace se mužům líbíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když je člověk sám a nemá partnera, masturbuje celkem běžně. Co když si ale najde protějšek? Má se autoerotiky zcela vzdát? Narušuje tato praktika partnerský sex?

Článek

Alice s Martinem žila v celkem spokojeném partnerství. Na začátku byl jejich sexuální život prostě úchvatný, milovali se třeba několikrát denně a oba je to plně uspokojovalo. Po určité době si však dopřávali sex čím dál tím méně, což Alice přikládala tomu, že už jsou spolu určitou dobu, a stačilo jí, když si užili párkrát týdně. To sice nevadilo Martinovi, ale z jednoho prostého důvodu - našel si poměrně snadnou „náhradu". Začal totiž pravidelně masturbovat a zdálo se, že mu to vyhovuje. Když totiž Alice večer prohlásila, že nemá na sex chuť, protože je unavená, odvětil spokojeně: „Nevadí, tak já si odskočím ulevit." Už i tento výraz začal Alici lézt na nervy, a což teprve když si představila, co asi tak vedle v místnosti její partner provádí... Začala se cítit podvedená, ubohá a trapná, což také začala dávat svému miláčkovi patřičně najevo. Rozejít se s Martinem nechtěla, a tak mu dala nůž na krk, masturbaci mu prostě zakázala. Netušila ovšem, s jak silnou „protivnicí" se pustila do křížku...

Masturbace neškodí

Naštěstí jsou pryč doby, kdy byla onanie považována za něco škodlivého a lidé byli před ní varováni jako před zdraví škodlivou neřestí. Dnes se všeobecně bere za naopak prospěšnou záležitost, která jednak pomáhá vybít nahromaděné napětí a hlavně ženám umožňuje dobře poznat své tělo a místa, kde a jak se jim to nejvíce líbí. Má tedy nezanedbatelný význam i pro život partnerský. Pokud si však někoho najdeme, je tato zábava považována za něco zbytečného, co by mělo ustoupit partnerskému sexu. Je tomu tak doopravdy? Měli bychom na masturbaci v partnerství zapomenout?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženy se nemusí s partnerovou onanií smířitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Sex neznamená jen soulož!

Další z předsudků, s kterým se dodnes vypořádáváme, je, že partnerský sex rovná se sex koitální, tedy takový, kdy muž vstoupí penisem do ženy. Odborníci ale tvrdí, že sex představuje celý souhrn různých aktivit, které mají pouze jeden cíl, a to udělat druhému dobře. Povoleno je zkrátka vše, na čem se oba partneři shodnou a vyhovuje jim to. Co se mužů týká, ženská masturbace se jim velmi líbí. Žena jim tak dává najevo, že jim důvěřuje a že s nimi hodlá sdílet něco tak intimního, jako když se sama uspokojuje. A taková exkurze do ženského světa má jednu velkou výhodu - může tak partnerovi ukázat, kde jsou ta pravá místa, jejichž dráždění jí dělá dobře.

Pusťte masturbaci do ložnice

Pohled na mužskou masturbaci už tak jednotný není. Mnoho žen se totiž cítí méněcenně, když jejich partner masturbuje, protože si myslí, že samy nejsou schopny ho správně uspokojit. Ale to by bylo jistě chybou. Pakliže váš partner nedává jednoznačně masturbaci přednost, bylo by špatné mu tuto aktivitu zazlívat. Známý sexuolog přirovnává masturbaci k obloženému chlebu a partnerský sex k hostině o pěti chodech. A na tu prostě někdy nemáte zrovna chuť a čas a obložený chléb vás také celkem dobře zasytí. Zkuste tedy v případě, že váš manžel tuto aktivitu nadměrně nepreferuje nad partnerským sexem, být velkorysá a necítit se na vedlejší koleji! Koneckonců i vy se takto od mužů můžete mnohému přiučit...

Jak se díváte na masturbaci v partnerství vy? Vadí vám, nebo ji svému partnerovi tolerujete? Svěřte se nám na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám