Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Vitana

Foto: Vitana

Aktualizováno

Vynikající masová směs ukrytá v pečeném lilku. Neodoláte!

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Jídlo
  • 50 g sýra
  • 2 ks rajčat
  • 2 lžíce listové petržele
  • 6 lžic oleje
  • 100 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 100 g hovězího mletého masa
  • 100 g vepřového mletého masa
  • 1 ks bujonu
  • 120 g kuskusu
  • 1 lžička soli
  • 2 ks lilku
Článek

Lilek podélně rozkrojíme a dužinu lžící vykrojíme-vydlabeme. Lilek zevnitř osolíme, položíme ho rozkrojenou částí na mřížku a necháme 20 minut odpočinout. Sůl nám vytáhne hořkou šťávu z lilku. Poté lilek vytřeme papírovou utěrkou od soli. Kuskus spaříme horkým zeleninovým vývarem. Smícháme mleté hovězí a vepřové maso v poměru 1:1.

Větší cibuli a tři stroužky česneku nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nakrájené žampiony a společně opečeme. Nasekáme zelenou petrželku a nakrájíme dvě oloupaná, vyjádřincovaná rajčata. Vše přidáme k masu a vmícháme spařený kuskus.

Dochutíme solí a pepřem. Směs naplníme do lilku, pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 180 °C 30 minut. Můžeme posypat strouhaným sýrem těsně před dokončením.

Reklama

Související témata:

Načítám