Hlavní obsah

Pečený lilek s masem a kuskusem

Foto: Vitana

Pečený lilek s masem a kuskusem

Vynikající masová směs ukrytá v pečeném lilku. Tak třeba takové kulinářské překvapení můžete připravit na dnešní večer!

Článek

Informace o receptu

  • mírně náročné
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • dostupné

Použité ingredience

  • 2 lilky
  • sůl a pepř
  • 120 g kuskusu
  • 1 Natur bujon Vitana zeleninový
  • 100 g vepřového mletého masa
  • 100 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 rajčata
  • podle potřeby sýr

Návod k přípravě

Lilek podélně rozkrojíme a dužinu lžící vykrojíme-vydlabeme. Lilek zevnitř osolíme, položíme ho rozkrojenou částí na mřížku a necháme 20 minut odpočinout. Sůl nám vytáhne hořkou šťávu z lilku. Poté lilek vytřeme papírovou utěrkou od soli. Kuskus spaříme horkým zeleninovým vývarem. Smícháme mleté hovězí a vepřové maso v poměru 1:1. Větší cibuli a tři stroužky česneku nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nakrájené žampiony a společně opečeme. Nasekáme zelenou petrželku a nakrájíme dvě oloupaná, vyjádřincovaná rajčata. Vše přidáme k masu a vmícháme spařený kuskus. Dochutíme solí a pepřem. Směs naplníme do lilku, pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 180 °C 30 minut. Můžeme posypat strouhaným sýrem těsně před dokončením.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama